Полицейска хроника от Бургас и региона – 23 октомври

Полицейска хроника от Бургас и региона – 23 октомври

СПОДЕЛИ

За изминалото денонощие на територията на ОДМВР – Бургас са регистрирани : едни пожар и едно ПТП. Образувани са седем бързи производства. Разкрити са 12 престъпления. 

І. РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :

Служители от Първо Районно управление – Бургас установили извършителя на кражбата на мобилен телефон, собственост на 43 годишен бургазлия, осъществена на 25.09.т.г. от дома му, разположен на ул. «Чаталджа» – това е 29 годишен криминално проявен мъж от бургаския квартал «Победа», който направил пълни самопризнания и върнал откраднатия мобилен телефон. Работата по случая продължава от служители на Първо Районно управление – Бургас.

В резултат на полицейските действия на служители от Първо Районно управление – Бургас по отношение кражбата на златни накити и сумата от 20 лв., собственост на 33 годишна бургазлийка, осъществена на 13.10.т.г. около 13.00 ч. от дома й, разположен на ул. «Чаталджа», е установен и задържан извършителя на деянието – това е 29 годишен криминално проявен бургазлия, който направил пълни самопризнания и върнал откраднатите златни накити. Работата по случая продължава.

Служители от Районно управление – Средец установили извършителите на кражбата на : две алуминиеви джанти заедно с гумита, верига за моторна резачка и три брадви, собственост на 68 годишен мъж от Средец, осъществена на 22.10.т.г. от стопанска постройка в двора на къщата му, разположена на ул. «Тодор Николов» – това са : двама непълнолетните криминално проявени младежи от Средец / на 15 и 17 години/, които направили пълни самопризнания. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Средец.

ІІ. ПТП :

На 22.10.т.г. около 08.45 ч. на около 1 км. след Айтос в посока с. Тополица, л.а. «Фиат Пунто», с бургаска регистрация, управляван от 62 годишен мъж от айтоското село Карагеоргиево, не спира на пътен знак «СТОП» и допуска ПТП с л.а. «Опел Вектра», с бургаска регистрация, управляван от 69 годишен айтозлия, движещ се от Айтос към с. Карагеоргиево. От ПТП пострадали двамата водачите, като водачът на «Фиат»-а е прегледан и настанен в отделение «Неврохирургия» към УМБАЛ – Бургас за наблюдение, без опасност за живота, а водачът на л.а. «Опел» е прегледан и освободен за домашно лечение.

ІІІ. ПАБ :

На 22.10.т.г. около 20.56 ч. в Районно управление – Средец е получено съобщение за горяща къща в с. Загорци, общ. Средец, собственост на 42 годишна бургазлийка – установено е, че къщата е необитаема и вследствие на инцидента са изгорели около 60 кв.м. покривна конструкция. Вероятна причина за пожара е неизправна ел. инсталация. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Средец.

avatar