Полицейска хроника от Бургас и региона – 21 юли

Полицейска хроника от Бургас и региона – 21 юли

СПОДЕЛИ

За изминалото денонощие на територията на ОДМВР – Бургас са регистрирани : две други криминални престъпления, един пожар и едно ПТП. Образувани са пет бързи полицейски производства. Разкрити са 12 престъпления. 

І. РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :

На 20.07.т.г. около 21.55 ч. в Първо Районно управление – Бургас е получено съобщение за инцидент в района до паметника на моряка в Морската градина, при който е намушкан 36 годишен криминално проявен бургазлия – установено е, че след спречкване 43 годишен криминално проявен мъж от Бургас намушкал пострадалия в гърба със сгъваем нож, нанасяйки му пет прободни рани. Извършителят на деянието е задържан за срок от 24 часа. Потърпевшият е откаран в УМБАЛ – Бургас, където му е извършена хпирургическа интервенция, но е без опасност за живота. Работата по случая продължава от служшители на Първо Районно управление – Бургас.

Служители от Пето Районно управление – Бургас извършили полицейска проверка на 48 годишен криминално проявен бургазлия, посетител на питейно заведение в к-с «Зорница», като намерили и иззели : бяло прахообразно вещество  /кокаин/ с тегло около 2 грама, празни пликчета и електронна теглилка. Извършено е претърсване в дома на бургазлията, разположен в бл. 2 в к-с «Зорница», откъдето  е иззето бяло прахообразно вещество на буци / кокаин/ с общо тегло 50 грама. Бургазлията е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

ІІ. ПТП :

На 20.07.т.г. около 14.13 ч. на пътя кв. «Крайморие» – Бургас, в посока пътен възел «Юг», л.а. «Опел Вектра», с бургаска регистрация, управляван от 56 годишен мъж от с. Дебелт извършва неправилна маневра «престрояване» в съседната пътна лента, като отнема предимството и допуска ПТП с попътно движещия се от лявата му страна мотоциклет «Ямаха», с бургаска регистрация, управляван от 43 годишен бургазлия. От ПТП пострадал мотоциклетистът, който с охлузвания по тялото, без опасност за живота, е прегледан в УМБАЛ – Бургас и освободен за домашно лечение.

ІІІ. ПАБ :   

На 20.07.т.г. около 22.30 ч. в Районно управление – Средец е получено съобщение за това, че в с. Момина църква гори навес, собственост на 50 годишен бургазлия, под който се съхранявали бали със слама. Огънят е потушен от два противопожарни автомобила и шестима огнеборци. Установено е, че под навеса СА съхранявани : около 2 500 бали слама, 400 тона зърно и два трактора. От възникналия огън искри се прехвърлили в долепен към първия втори навес, под който имало около 2 000 бали слама. Предстои констатиране на точните щети и стойността им, както и причината за възникналия пожар. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Средец.

avatar