Полицейска хроника от Бургас и региона – 20 юли

Полицейска хроника от Бургас и региона – 20 юли

СПОДЕЛИ

За изминалите три денонощия на територията на ОДМВР – Бургас са регистрирани : осем кражби, две други криминални престъпления и осем ПТП. Образувани са десет бързи производства. Разкрити са 22 престъпления. 

РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :

На 16.07.т.г. около 20.40 ч. в Районно управление – Приморско е получено съобщение за това, че мъж във видимо нетрезво състояние удря паркирани по ул. „Трети март” в Приморско коли – установено е, че това е 28 годишен словашки турист, пристигнал същия ден в Приморско, който счупил лявото странично огледало на лек автомобил „Пежо 307”, с бургаска регистрация, собственост на 33 годишна бургазлийка. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Приморско.

На 18.07.т.г. около 16.00 ч. в близост до паркинг в к-г «Градина» край Черноморец, служители от Районно управление – Созопол извършили проверка на 20 годишен бургазлия, като намерили и иззели 20 оранжеви хапчета / екстази/ с общо тегло 10 гр. и пликче с бяло прахоообразно вещество / кокаин/ с тегло от около 1 грам. Бургазлията е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 18.07.т.г. около 19.20 ч. в Районно управление – Царево е получено съобщение за сбиване в с. Лозенец в близост до х-л «Дамянофф»,разположен на ул. «Мизия» – установено е, че участниците в сбиването са : двама 19 годишни братя близнаци от Свищов, обл. Велико Търново и 21 годишен софиянец. Единият от братята с прободна рана в областта на гръдния кош е откаран в УМБАЛ – Бургас, където му е извършена спешна хирургическа интервенция, а софиянецът със сътресение на мозъка, е настанен за лечение в УМБАЛ – Бургас. Причините за възникналия инцидент са в процес на изясняване. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Царево.

На 18.07.т.г. около 22.20 ч. в с. Маринка, служители от Четвърто Районно управление – Бургас спрели за проверка лек автомобил «Ауди А 6», с бургаска регистрация, управляван от 20 годишен бургазлия, като установили, че същия шофира след употреба на алкохол с концентрация – 2,65 промила. Водачът отказал да даде кръв за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа със заповед за задържане. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 19.07.т.г. около 15.15 ч. в района на пътя от Каблешково в посока „Солниците”, до пътен възел Каблешково”, водачът на лек автомобил „Тойота Ярис”, с бургаска регистрация – 44 годишен мъж от бургаския квартал „Рудник” допуска самостоятелна катастрофа, като влязъл в крайпътната канавка. Установено е, че водачът шофирал след употреба на алкохол с концентрация – 2,79 промила. Мъжът не е дал кръв за химичен анализ. Задържан е за срок от 24часа. По случая е образувано бързо производство.

На 19.07.т.г. около 22.35 ч. на бургаската улица „Чаталджа”, до бензиностанция „Шел”, служители от сектор „Пътна полиция” при ОДМВР – Бургас спрели за проверка лек автомобил „Ауди А 3”, с бургаска регистрация, управляван от 43 годишен бургазлия, като установили, че същият шофира след употреба на алкохол с концентрация – 2.15 промила. Водачът дал кръвна проба за химичен анализ и е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

ПТП :

На 17.07.т.г. около 07.10 ч. на бургаската улица „Одрин” до №3, в района на зеленчуковата борса, лек автомобил „Рено”, с бургаска регистрация, управляван от 32 годишен бургазлия, при маневра на заден ход блъска 66 годишен пешеходец от Бургас, който със счупване и изкълчване на лявата тазобедрена става и фрактура на лявата китка, е настанен за лечение в отделение „Ортопедия” на УМБАЛ – Бургас.

На 17.07.т.г. около 09.00 ч. на несебърската улица „Гоце Делчев” срещу дом №3, л.а. „Фолксваген Пасат”, с добричка регистрация, управляван от 24 годишен мъж от Добрич, при движение на заден ход блъска неправилно движещата се пътно платно 85 годишна пешеходка от Несебър, която с фрактура на лявата ръка, е настанена за лечение в отделение „Ортопедия” към УМБАЛ – Бургас.

На 18.07.т.г. около 22.51 ч. на ул. „Арда” срещу дом №4 в поморийското село Лъка, лек автомобил „Фолксваген Туран”, с хасковска регистрация, управляван от 31 годишен мъж от Димитровград, поради движение с несъобразена с пътните условия скорост блъска неправилно движещия се по пътното платно 29 годишен пешеходец от София, който е настанен за набюдение в отделение „Неврохирургия” към УМБАЛ – Бургас, без опасност за живота.

На 18.07.т.г. около 23.10 ч. на бургаската улица «Стефан Стамболов» №12, поради движение с несъобразена с пътните условия скорост при извършване на ляв завой в посока бул. «Тракия», 18 годишния водач на л.а. «Пежо 307», с бургаска регистрация загубва контрол и катастрофира самостоятелно, блъскайки се последователно в крайпътно дърво и пътен знак. От ПТП пострадали водачът на автомобила и неговия 18 годишен спътник / и двамата от Бургас/, които са прегледани в УМБАЛ – Бургас и освободени за домашно лечение с контузии, както следва : водачът с фрактура на дясното ходило, а спътникът му – с контузия на главата.

На 19.07.т.г. около 10.50 ч. на пътя Бургас – Слънчев бряг / старото трасе/, в района на нерегулирано кръстовище до отбивката за к-г „Ахелой”, лек автомобил „Фиат Пунто”, с бургаска регистрация, управляван от 68 годишен мъж от Каблешково отнема предимството и допуска ПТП с лек автомобил „Фолксваген Голф”, с бургаска регистрация, управляван от 51 годишен помориец, движещ се по новото трасе и завиващ надясно. От ПТП пострадал водачът на л.а. „Фиат”, който е прегледан в УМБАЛ – Бургас и освободен за домашно лечение с общи леки травми.

На 19.07.т.г. около 16.00 ч. на автомагистрала „Тракия”, км. 331+300 м., л.а. „Фолксваген Пасат”, със софийска регистрация, управляван от 30 годишен софиянец поради неспазване на дистанция, застига и блъска в задната част намаляващия скоростта пред него, поради внезапно пукане на гума л.а. „БМВ 730 Д”, с пловдивска регистрация, управляван от 28 годишен мъж от Димитровград. От ПТП пострадала пътуващата в л.а. „Фолксваген” 55 годишна жена от Омуртаг, която с фрактура на дясната китка, е прегледана в УМБАЛ – Бургас и освободена за домашно лечение, без опасност за живота.

На 19.07.т.г. около 17.00 ч. на поморийската улица „Проф. Стоянов”, срещу хотел „Св.Св. Петър и Павел”, измежду два неправилно паркирани леки автомобила внезапно на пътното платно излиза бягайки 9 годишно момиченце от Поморие, което се удря в страничното ляво огледало на лек автомобил „Фолксваген Голф”, с бургаска регистрация, управляван от 58 годишен бургазлия. Секунди по-късно водачът преминава със задна лява гума през крака на момичето, което е настанено за лечение в УМБАЛ – Бургас с фрактура на глезена, без опасност за живота.

На 19.07.т.г. около 17.59 ч. на пътя Бургас – Малко Търново, на около 1 500 м. от с. Маринка в посока с. Крушевец, л.а. „Пежо”, с бургаска регистрация, управляван от 55 годишна бургазлийка, поради загуба на контрол се завърта на пътното платно и допуска ПТП с т.а. „Фолксваген Транспортер”, с бургаска регистрация, управляван от 37 годишен бургазлия. От ПТП пострадали : водачката на лекия автомобил „Пежо” / получила контузия на гръдния кош, прегледана в УМБАЛ – Бургас и освободена за домашно лечение/ и нейния 60 годишен спътник и съпруг / който е настанен за лечение в отделение „Неврохирургия” към УМБАЛ – Бургас с контузия на главата и фрактура на лявата китка, без опасност за живота/.

avatar