Полицейска хроника от Бургас и региона- 2 декември

Полицейска хроника от Бургас и региона- 2 декември

СПОДЕЛИ

За изминалите три денонощия на територията на ОДМВР – Бургас са регистрирани : четири кражби, три други криминални престъпления, три пожара и две ПТП. Образувани са седем бързи полицейски производства. Разкрити са 11 престъпления.  

РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :

На 29.11.т.г. около 18.05 ч. в Четвърто Районно управление – Бургас е получено съобщение за кражба на мобилен телефон, извършена в района зад бл. 70 в к-с «Меден Рудник», соственост на 15 годишен бургазлия – в резултат на бързите полицейски действия е установен извършителя на деянието – това е 41 годишен бургазлия, който направил пълни самопризнания. Задържан е за срок до 24 часа със заповед за полицейско задържане. Работата по случая продължава от служители на Четвърто Районно управление – Бургас.

В резултат на полицейските действия на служители от Районно управление – Средец по отношение кражбата на лаптоп, собственост на 22 годишна жена от с. Орлинци, общ. Средец, осъществена за времето от 12.11.т.г. до 18.11.т.г. от дома й, е установен извършител на деянието – това е 15 годишен младеж от същото село, който направил пълни самопризнания и върнал откраднатия лаптоп. Работата по документиране на престъплението продължава от служители на Районно управление – Средец.

Специализирана полицейска операция по противодействие на престъпления, свързани с наркотици, бе проведена на 30.11.т.г. на територията на квартал «Победа» – в операцията участвали служители от отдел «Криминална полиция» при ОДМВР – Бургас, Специализираните полицейски сили и Първо Районно управление – Бургас. Задържани са двама криминално проявени бургазлии / на 44 и 38 години/, като в дома на 38 годишния мъж, разположен на ул. «Тамара», са намерени и иззети 22 мобилни телефона и два таблета, за чиято собственост няма адекватно обяснение. Работата по случая продължава.

Служители от Районно управление – Камено установили извършителя на кражбата на медни електрически проводници, осъществена от територията на «Бългериън Шугър Къмпани» ЕООД – това е 17 годишен криминално проявен младеж от с. Свобода, общ. Камено, който направил пълни самопризнания. Установено е, че откраднатите проводници са обгорени и подготвени за предаване в пунктове за изкупуване на черни и цветни метали. Работата по цялостно документиране на престъпната дейност на младежа продължава от служители на Районно управление – Камено.

На 30.11.т.г. около 15.25 ч. в района на пътен възел «Юг» е допуснат пътен инцидент с материални щети, като след тестване с дрегер за употреба на алкохол на участниците в него, е констатирано, че единия от тях – 42 годишна бургазлийка, управлявала л.а. «Шкода Фабия», с бургаска регистрация, след употреба на алкохол с концентрацията – 1,75 промила. Задържана е за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 30.11.т.г. около 17.00 ч. в Четвърто Районно управление – Бургас е оплучено съобщение за грабеж на мобилен телефон, осъществен в района на кръстовището на улиците «Капитан Петко войвода» и «Люлин» в к-с «Меден Рудник» – установено е, че 34 годишен ямболия се срещнал със свой познат, който след кратък разговор, му ограбил мобилния телефон. В резултат на бързите полицейски действия е установен и задържан извършителя на деянието – това е 29 годишен бургазлия, който върнал ограбената вещ. По случая е образувано бързо полицейско производство.

ПОЖАРИ :

На 29.11.т.г. около 19.40 ч. в Районно управление – Средец е получено съобщение за горящ лек автомобил «Ауди А 8», със старозагорска регистрация, собственост на 42 годишна жена от с. Драчево, паркиран в с. Драчево. Огънят е потушен от един противопожарен автомобил и трима огнеборци. Причините за възникналия инцидент, както и стойността на нанесените щети са в процес на изясняване от служители на Районно управление – Средец.

На 30.11.т.г. около 19.00 ч. в Четвърто Районно управление – Бургас е получено съобщение за пожар, възникнал в автобус «Сетра», с хасковска регистрация, пътуващ от Одрин за Варна с 51 пътници. Установено е, че по време на движение автобуса се самозапалил, като 60 годишния му водач успял да отбие в края на с. Маринка в посока Бургас, извел пътниците и алармирал за инцидента. Огънят е потушен от два противопожарни автомобила и седем огнеборци. От пожара няма пострадали. Работата по случая продължава от служители на Четвърто Районно управление – Бургас.  

На 01.12.т.г. около 20.20 ч. във Второ Районно управление – Бургас е получено съобщение за пожар, възникнал в частен апартамент, разположен в бл. 71 в ж.к. «Славейков», обитаван от 27 годишна бургазлийка. Огънят е потушен от един противопожарен автомобил и петима огнеборци. Установено е, че пожара възникнал на терасата на апартамента от неизгасен готварски котлон, над който имало мазнина. От инцидента не са пострадали хора и няма нанесени материални щети.

ПТП :

На 29.11.т.г. около 07.57 ч. на пътя Бургас – Средец, км. 82+1, лек автомобил «Дачия Логан», с бургаска регистрация, управляван от 57 годишен бургазлия, поради движение с несъобразена с атмосферните условия скорост / мокър асфалт/, самостоятелно катастрофира, излизайки извън пътното платно и блъскайки се в отводнителната канавка. От ПТП пострадал 61 годишния спътник на водача, който получил фрактура на петото ребро в дясно.

На 29.11.т.г. около 08.58 ч. на бургаската улица «Демокрация» №61, в близост  до пешеходна пътека, водачката на л.а. «Мазда 3», с бургаска регистрация – 39 годишна бургазлийка, спряла за да даде предимство на пресичащ пешеходец, като е блъсната отзад от л.а. «Хюндай Туксон», с бургаска регистрация, управляван от 50 годишен бургазлия, движещ се без достатъчна дистанция. От ПТП водачката на л.а. «Мазда» е откарана в УМБАЛ – Бургас и настанена за лечение в отделение «Патологична бременност» с диагноза «заплашващо раждане», без опасност за живота.

avatar