Полицейска хроника от Бургас и региона – 19 октомври

Полицейска хроника от Бургас и региона – 19 октомври

СПОДЕЛИ

За изминалите три денонощия на територията на ОДМВР – Бургас са регистрирани : две кражби, три други криминални престъпления и шест ПТП. Образувани са четири бързи производства. Разкрити са 19 престъпления. 

РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :

Служители от Районно управление – Приморско установили извършителя на кражбата на мобилен телефон, собственост на 17 годишно момиче от Перник, осъществена на 24.07.т.г. от ресторант в ММЦ – Приморско – това е 24 годишен софиянец, който направил пълни самопризнания и върнал откраднатия мобилен телефон. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Приморско.

В резултат на полицейските действия на служители от Районно управление – Царево по отношение кражбата на детски велосипед на стойност 300 лв., собственост на 35 годишна жена от Ахтопол, осъществена на 18.09.т.г. около 23.00 ч. от двора на къщата й, разположена в Ахтопол, е установен извършителя на деянието – това е 17 годишен младеж от Ахтопол, който направил пълни самопризнания. Работата по случая продължава.

На 16.10.т.г. около 19.15 ч. служители от Районно управление – Приморско посетили сигнал за самостоятелна катастрофа с материални щети, възкинала в с. Ясна поляна, при която в ел. стълб се блъснал л.а. «Форд Фиеста», с бургаска регистрация, управляван от 52 годишна бургазлийка. Установено е, че жената шофирала след употреба на алкохол с концентрация – 1.70 промила. По случая е образувано бързо производство.

На 18.10.т.г. около 17.58 ч. в Четвърто Районно управление – Бургас е получено съобщение за сбиване, възникнало на ул. „Каваците” пред № 24 в кв. „Горно Езерово” – установено е, че в дома се събрали празнуващи, които след употреба на алкохол се скарали помежду си за музиката, като спора прераснал в сбиване. От инцидента пострадали двама криминално проявени мъже – на 20 и 31 години от квартала, които с видими охлузвания и контузии по телата, получили медицинска помощ в УМБАЛ – Бургас и самоволно напуснали болницата. В резултат на бързите издирвателни действия, предприети от полицейските служители, са установени и останалите участниците в сбиването – това са трима криминално проявени мъже от кв. „Горно Езерово” на възраст от 25 до 39 години. Същите са задържани за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.

ПТП :          

На 16.10.т.г. около 10.15 ч. на пътя Бургас – Каблешково, км. 44.700 край Поморие, поради внезапно влошаване на здравословното състояние / исхимичен мозъчен инсулт/ на водача на лек автомобил «Пежо 307», с бургаска регистрация – 52 годишен бургазлия, се стига до самостоятелна катастрофа, при която автомобила излиза вляво от пътното платно и се блъска в крайпътно съоръжение. Водачът е откаран в УБАЛ – Бургас, където е настанен за лечение в отделение «Неврохирургия», без опасност за живота.

На 16.10.т.г. около 13.57 ч. по пътя Бургас – Малко Търново, км. 310, в района на местността «Айдере» в посока Бургас, поради движение с несъобразена с релефа на местността скорост в условията на ляв завой, самостоятелно катастрофира, мотоциклет «Кавазаки», с бургаска регистрация, управляван от 36 годишен мъж от Камено, който с политравматизъм, счупена лява ръка, фрактура на гръдния кош и вътрешни наранявания, е настанен за лечение в УМБАЛ – Бургас, с опасност за живота.

На 16.10.т.г. около 19.28 ч. на 50 м. от бургаския мост в посока «Бункера» в Морската градина, 13 годишен велосипедист от пловдивското село Първенец, поради движение с несъобразена скорост в тъмната част на денонощието блъска 54 годишна пешеходка от бургаския квартал «Долно Езерово», която с мозъчно сътресение, без опасност за живота, е настанена за лечение в УМБАЛ – Бургас. Велосипедистът също пострадал, като с открита рана на главата, без опасност за живота, е прегледан в УМБАЛ – Бургас и освободен за домашно лечение.

На 16.10.т.г. около 22.36 ч. на кръстовището на бургаските улици «Иван Вазов» и «Гладстон», л.а. «Фолксваген Голф», с бургаска регистрация, управляван от 33 годишен бургазлия, при извършване на ляв завой, отнема предимството и блъска правомерно пресичащата по пешеходна пътека 41 годишна пешеходка от с. Синьо Камене. Жената с контузия на коляното, без опасност за живота, е прегледана в УМБАЛ – Бургас и освободена за домашно лечение.

На 17.10.т.г. около 19.00 ч. на ул. «Васил Коларов» срещу дом №36 в Средец в посока кръговото кръстовище, пред л.а. «Сузуки Витара», с бургаска регистрация, управляван от 60 годишен мъж от Средец внезапно се явява 4 годишно момченце от Средец, което пресича пътното платно. Водачът не е успял да спре и го е блъснал. Детето получило контузия на главата, но било без други видими наранявания. 27 годишната майка отказала момченцето да бъде прегледано в УМБАЛ – Бургас.       

На 18.10.т.г. около 19.25 ч. на кръстовището на улиците „Бузлуджа” и „Хаджи Димитър” в Средец, в задната част на л.а. „Форд Транзит”, с бургаска регистрация, управляван от 32 годишен мъж от Средец, се блъснал внезапно излязло на пътното платно 11 годишно момченце от Средец, което получило фрактура на левия глезен, но е без опасност за живота. След получаване на медицинска помощ, със съгласието на майката, момченцето напуснало болничното заведение.

ПОЖАРИ :          

На 16.10.т.г. около 23.57 ч. в Районно управление – Несебър е получено съобщение за пожар, възникнал във фоайето на х-л «Романс» в с. Кошарица, общ. Несебър, разположен във вилна зона «Чолакова чешма». Огънят е потушен от един противопожарен автомобил. От инцидента фойето, което в момента е в процес на ремонт, е силно опушено, като силно са обгорени две хладилни витрини и диван. Причините за пожара, както и стойността на нанесенети щети са в процес на изясняване. Работата по случая продължава.

avatar