Полицейска хроника от Бургас и региона- 17 януари

Полицейска хроника от Бургас и региона- 17 януари

СПОДЕЛИ

За изминалото денонощие на територията на ОДМВР – Бургас са регистрирани : две кражби. Образувани са седем бързи полицейски производства. Разкрити са десет престъпления.  

РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :

На 16.01.т.г. служители от Второ Районно управление – Бургас задържали 32 годишен бургазлия, като извършили претърсване в дома му, разположен в бл. 31 в ж.к. «Славейков» – намерени и иззети са три торбички със суха зелена тревна маса / марихуана/ с общо тегло 40 гр. Бургазлията е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

В резултат на полицейските действия на служители от Районно управление – Царево по отношение кражбата на сумата от около 160 лв. / на монети/ и литър ракия, собственост на 58 годишен мъж от с. Синеморец, осъществена на 14.01.т.г. от дома му в с. Синеморец, чрез взломяване на входната PVC врата на втория жилищен етаж, е установен извършителя на деянието – това е 55 годишен криминално проявен мъж от с. Синеморец. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Служители от Районно управление – Поморие установили извършителя на кражбата на мотофреза, собственост на 64 годишен помориец, осъществена на 15/16.01.т.г., чрез счупване на катинар на входната дървена врата на стопанска постройка, разположена в с. Медово – това е 32 годишен мъж от с. Медово, който направил пълни самопризнания и върнал откраднатата вещ. Работата по случая продължава.

На 16.01.т.г. в Районно управление – Средец е получено съобщение от 62 годишна жена от с. Дебелт за това, че за времето от  25.12.м.г. до 16.01.т.г. от апартамента й, разположен в блок в ж.к. «Металург» в с. Дебелт, е извършена кражба на хладилник – в резултат на полицейските действия са установени извършителите на деянието – това са двама младежи на 16 и 18 години от същото село, които направили пълни самопризнания и върнали откраднатия хладилник. По случая е образувано бързо полицейско производство.

В резултат на полицейските действия на служители от Участък «Победа» при Първо Районно управление – Бургас са задържани двама бургазлии от същия квартал на 14 и 20 години, които на 04.12.м.г. извършили кражба на кафе машина и хранителни продукти от павилион, собственост на 69 годишна бургазлийка, разположен на ул.,, Гоце Делчев». Младежите направили пълни самопризнания, като върнали част от откраднатите вещи. Установено е, че 20 годишния криминално проявен бургазлия е извършител и на друга кражба на хранителни продукти, осъществена на 27.12.м.г. от магазин, собственост на 77 годишна бургазлийка, разположен на ул. «Хилендар». Работата по случаите продължава от служители на Участък «Победа» при Първо Районно управление – Бургас.

Служители от Районно управление – Камено установили извършителя на кражбата на три чугунени радиатора на обща стойност 210 лева, осъществена на 15.01.т.г. от захарния завод в с. Свобода – това е 17 годишен криминално проявен младеж от с. Свобода, общ. Камено, който направил пълни самопризнания и върнал откраднатите радиатори. Работата по цялостно документиране на престъпната дейност на младежа продължава.

На 17.01.т.г. в Пето Районно управление – Бургас е получено съобщение за това, че на паркинга до бл. 23 в ж.к. «Зорница» се придвижва автомобил с изгасени фарове. Своевременно към мястото се насочва полицейски автопатрул, който спира за проверка л.а. «БМВ», с бургаска регистрация, управляван от 51 годишен бургазлия. Същият е тестван с дрегер за употреба на алохол, като апарата отчел – 1.85 промила. Водачът отказал кръвна проба. По случая е образувано бързо полицейско производство.

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
НА МОРЕТО | Полицейска хроника от Варна и региона- 17 януари Recent comment authors
trackback
НА МОРЕТО | Полицейска хроника от Варна и региона- 17 януари

[…] Полицейска хроника от Бургас и региона- 17 януари […]