Полицейска хроника от Бургас и региона – 15 юли

Полицейска хроника от Бургас и региона – 15 юли

СПОДЕЛИ

За изминалото денонощие на територията на ОДМВР – Бургас са регистрирани : четири кражби и едно ПТП. Образувани са четири бързи производства. Разкрити са шест престъпления. 

РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :

В резултат на полицейските действия на служители от Районно управление – Созопол по отношение кражбата на мобилен телефон на стойност 250 лв., собственост на 30 годишна созополчанка, осъществена на 13.07.т.г., е установена извършителката на деянието – това е 19 годишна жена от с. Доганово, общ. Елин Пелин, която направила пълни самопризнания и върнала откраднатия мобилен телефон. Работата по случая продължава.

На 14.07.т.г. около 08.10 ч. на централната алея в Слънчев бряг, до бар «Корнер», служители от Районно управление – Несебър извършили проверка на 24 годишен криминално проявен мъж от Нова Загора, като намерили и иззели осем пликчета с жълто и бяло кристалообразно вещество / метамфетамин/ и две пликчета със суха тревна маса / канабис/. Мъжът е задържан с полицейска заповед за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

Служители от Пето Районно управление – Бургас установили извършителя на кражбата на два велосипеда на обща стойност 1 000 лв., осъществена около 04.00 ч. на 30.06.т.г. от партерно помещение на кооперация, разположена на ул. «Перущица» – това е 60 годишен руски гражданин, постоянно пребиваващ в Бургас, живеещ в к-с «Славейков», който направил пълни самопризнания и върнал откраднатите велосипеди. Работата по случая продължава.

На 14.07.т.г. в района до бл. 53 в к-с «Изгрев», служители от Второ Районно управление – Бургас спрели за проверка л.а. «Фолксваген», с хасковска регистрация, управляван от 47 годишен хасковлия, с който се придвижвали още двама бургазлии / на  42 и 45 години/ и 35 годишна бургазлийка. В жената са намерени и иззети две пликчета с бяло кристалообразно вещество / метафетамин/ и пликче с кафеникаво вещество / хероин/. В дома на бургазлийката, разположен в бл. 56 в ж.к. «Братя Миладинови», са открити и иззети : пликче със суха зелена тревна маса / марихуана/, три пликчета с бяло кристалообразно вещество / метамфетамин/, пликче с бяло твърдо вещество / амфетамин/ и три оранжеви хапчета / екстази/. 35 годишната жена е задържана с полицейска заповед за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

ПТП :

На 14.07.т.г. около 12.18 ч. на бургаската улица «Иван Вазов» срещу №1 В, 7 годишно момиче – пешеходка от Сливен внезапно навлязла на пътното платно и се ударила в задната част на преминаващ лек автомобил «Шевролет Авео», с бургаска регистрация, управляван от 62 годишен бургазлия. В резултат на пътния инцидент детето е с контузна рана на дясната вежда, без опасност за живота.

avatar