Полицейска хроника от Бургас и региона – 15 май

Полицейска хроника от Бургас и региона – 15 май

СПОДЕЛИ

За изминалото денонощие на територията на ОДМВР – Бургас са регистрирани : една кражба, едно друго криминално престъпление и едно ПТП. Образувани са седем бързи полицейски производства. Разкрити са десет престъпления.

РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :

42 годишна руска гражданка, издирвана с червена бюлетина и мярка „задържане и екстрадация” от Интерпол – Москва, е задържана в Бургас, в резултат на съвместните полицейски действия на служители от група ”Издирване” към отдел „Криминална полиция” и сектор „Миграция” при ОДМВР – Бургас. Жената е обявена за международно издирване за извършени измами в особено големи размери. Задържана е за срок от 24 часа, като своевременно са информирани Дирекция „Международно оперативно сътрудничество” и Бургаска окръжна прокуратура за вземане на постоянна мярка за задържане.

В резултат на гражданската инициатива и предприети своевременни действия от двама бургазлии при опит за кражба в частен апартамент, разположен на ул. „Мара Гидик“, около 10.15 ч. на 11.05.т.г. е задържан 36 годишен криминално проявен мъж. Същият се опитал, чрез счупване на прозоречно стъкло, да проникне в необитаемото жилище, но бдителен съсед чул подозрителния шум и алармирайки собственика на дома по телефона, успели да задържат извършителя на опита за кражба. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 14.05.т.г. около 12.30 ч. служители от Районно управление – Поморие извършили претърсване в дома на 35 годишен помориец, разположен на ул. „Шипка“, като в двора на къщата и на таванска тераса намерили и иззели 42 конопени растения с различна височина, повечето от които засадени в саксии. При извършения полеви наркотест растенията реагирали на канабис. Общото им тегло е 110 грама. Помориецът е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 14.05.т.г. около 14.00 ч. на изхода на Средец в посока Елхово, служители от Районно управление – Средец спрели за проверка конска каруца, управлявана от 40 годишен криминално проявен и осъждан мъж от Средец, като открили близо 300 улични павета, собственост на Община Средец, откраднати от склад, разположен в двора на училището по механизация на селското стопанство. По случая е образувано бързо полицейско производство.

За времето от 08.05.т.г. до 14.05.т.г. на територията, обслужвана от Районно управление – Несебър са проверени общо 390 МПС и 595 лица. Съставени са общо 86 акта, от които: 2 акта за управление на МПС след употреба на алкохол над 1,2 промила и наркотични вещества, 3 акта за шофиране от неправоспособни водачи, 2 акта за управление на МПС без сключена застраховка «Гражданска отговорност» и 57 акта за други нарушения на Закона за движение по пътищата. За нарушения на Закона за българските лични документи са съставени 19 акта. Наложените глоби по фиш са 325.

 

ПТП :

На 14.05.т.г. около 14.30 ч. на пътя Бургас – Варна, в района на 176-ти км., движение с несъобразена скорост в десен завой при мокра пътна настилка, самостоятелно катастрофира, блъскайки се в крайпътно дърво, л.а. „Форд Фокус“, с търговищка регистрация, управляван от 35 годишен ямболия,    който с фрактура на гръдния прешлен, без опасност за живота, е настанен за лечение в отделение „Неврохирургия“ на МБАЛ – Варна.

Полицейска хроника от Варна и региона – 15 май

avatar