Полицейска хроника от Бургас и региона – 14 юли

Полицейска хроника от Бургас и региона – 14 юли

СПОДЕЛИ

За изминалото денонощие на територията на ОДМВР – Бургас е регистриран един пожар. Образувани са три бързи производства. Разкрити са шест престъпления. 

РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :

Служители от Пето Районно управление – Бургас спрели около полунощ на 09.07.т.г. в кв. „Черно море“ лек автомобил „Опел Астра“, с бургаска регистрация, управляван от 54 годишен бургазлия, като установили, че същия шофира след употреба на алкохол с концентрация – 2,45 промила. Водачът отказал да даде кръв за химичен анализ. Задържан е със заповед за задържане за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

На 13.07.т.г. около 10.00 ч. в района на бл. 73 в к-с „Лазур“, служители от Пето Районно управление – Бургас извършили проверка на 35 годишен мъж от Сливен, като в квартирата му, разположена на ул. „Петко Каравелов“ намерили и иззели 20 грама марихуана. Мъжът е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

ПОЖАРИ :

На 13.07.т.г. около 00.46 ч. в Районно управление – Айтос е получено съобщение за горяща покривна конструкция на склад за строителни материали, разположен в близост до ж.п.гара – Айтос, стопанисван от 43 годишен айтозлия. Огънят е локализиран в 02.40 ч. от пет противопожарни автомобили и 11 огнеборци от Айтос, Бургас и Карнобат. Установено е, че вследствиe на пожара изгоряла около 400 кв.м. от дървената покривна конструкция на склада заедно със съхраняваните в него строителни материали. Изгорял е и паркиран в близост т.а. „Фиат Дукато“, с бургаска регистрация, собственост на частна фирма. В резултат на силния вятър се разнасят искри от потушения пожар и около 04.40 ч. се запалва и покривната конструкция на ж.п.гара – Айтос, разположена в непосредственна близост до изгорелия склад. Пожарът е потушен от два противопожарни автомобила и петима огнеборци. От покривната конструкция на ж.п.гарата са изгорели около 25 кв.м. Работа по случая продължава от служители на Районно управление – Айтос.

avatar