Полицейска хроника от Бургас и региона – 14 януари

Полицейска хроника от Бургас и региона – 14 януари

СПОДЕЛИ

За изминалото денонощие на територията на ОДМВР – Бургас са регистрирани : две кражби, един пожар и едно ПТП. Образувани са три бързи производства. Разкрити са пет престъпления. 

РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :

В резултат на полицейските действия на служители от сектор „Издирване” към отдел „Криминална полиция” при ОДМВР – Бургас и Районно управление – Карнобат е задържан 32 годишен криминално проявен и осъждан мъж от Сливен, укриващ се от изтърпяване на наказание «лишаване от свобода» в размер на 9 месеца за извършено престъпление по смисъла на чл. 195 от НК, наложено му по наказателно дело от общ характер от състав на Районен съд – Елхово. Същият е обявен за издирване с европейска заповед за арест и от Интерпол с червен бюлетин, след като от години е издирван първо на местно, после на национално ниво. Установено е, че мъжа се укрива в частен дом на свои познати, разположен в карнобатското село Деветак. При опит да бъде задържан 32 годишния мъж скочил през прозорец на къщата, но не успял да осуети полицейските действия. Арестуван е и предаден на служители от Областна дирекция «Охрана» към Министерство на правосъдието за изтърпяване на присъдата.

ПТП :

На 13.01.т.г. около 17.55 ч. на кръстовището на бургаските улици «Миньорска» и «Захари Стоянов», л.а. «Ситроен Ксара Пикасо», с бургаска регистрация, управляван от 45 годишен бургазлия, не пропуска движещия се по път с предимство л.а. «Ауди А 6», с бургаска регистрация, управляван от 35 годишен мъж от с. Маринка, като допуска страничен сблъсък. От ПТП пострадали : водачът на л.а. «Ситроен» / получил контузия на главата, но отказал лечение/ и пътуващата в л.а. «Ауди А 6» 45 годишна бургазлийка / получила контузия на гръдния кош и корема, прегледана в УМБАЛ – Бургас и освободена за домашно лечение/.

ПОЖАРИ :

На 13.01.т.г. около 02.56 ч. в Районно управление – Средец е получено съобщение за горящ товарен автомобил «Форд Транзит», с бургаска регистрация, собственост на 57 годишен мъж от с. Орлинци, общ. Средец, паркиран на улица в селото. Огънят е потушен от един противопожарен автомоболи и трима огнеборци. От инцидента автомобила изгорял напълно. Вероятна причини за пожара е неизправна ел. инсталация. Точната стойност на нанесените от пожара щети е в процес на изясняване. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Средец.

avatar