Полицейска хроника от Бургас и региона- 13 януари

Полицейска хроника от Бургас и региона- 13 януари

СПОДЕЛИ

За изминалите три денонощия на територията на ОДМВР – Бургас са регистрирани : шест кражби, три пожара и три ПТП. Образувани са осем бързи полицейски производства. Разкрити са 18 престъпления.  

РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :

Служители от Първо Районно управление – Бургас задържали 36 годишен криминално проявен мъж от с. Боров дол, който на 30.10.м.г. около 18.30 ч. в района на ул. «Волга» в кв. «Победа» ограбил мобилния телефон на 65 годишен бургазлия. Задържаният направил пълни самопризнания и върнал ограбения мобилен телефон. С прокурорско постановление му е наложена мярка за неотклонение «задържане под стража» за срок от 72 часа.

В резултат на полицейските действия на служители от Четвърто Районно управление – Бургас са задържани двама криминално проявени бургазлии / на 19 и 24 години/, които на 30.12.м.г. извършили кражба на множество вещи от частен дом, разположен на ул. «Ален мак» в Бургас. Мъжете направили пълни самопризнания и върнали откраднатите вещи. Установено е, че 24 годишния бургазлия е извършител и на кражба на газова бутилка и пиросия, осъществена на 08.01.т.г. от двор на частна къща, разположена на ул. «Ален мак». Неговият приятел е извършител на кражба на :

– три чифта спортни маратонки, собственост на 37 годишен бургазлия, осъществена на 31.12.м.г. от частен дом, разположен на ул. «Ален мак»,

– ъглошлайф, електрожен, дрелка и два удължителя с дължина около 20 м., собственост на 73 годишна бургазлийка, осъществена на 01.01.т.г. от дома й, разположен на ул. «Кап. Петко войвода»

– множество вещи от таванско помещение, разположено във вх. 1, бл. 83 в ж.к. «Меден Рудник», осъществена на 23.12.м.г.

Бургазлиите направили пълни самопризнания и за тези престъпления, като върнали част от откраднатите вещи. Работата по цялостно документиране на престъпната им дейност продължава от служители на Четвърто Районно управление – Бургас.

На 11.01.т.г. около 17.00 ч. във Второ Районно управление – Бургас е получено съобщение за задържан извършител на кражба на различни по вид електрически части на стойност 700 лв. от бившия фуражен завод, разположен на ул. «Одрин» в Северната промишлена зона – установено е, че това е 34 годишен криминално проявен мъж от с. Грозден, общ. Сунгурларе, който е задържан от 40 годишен бургазлия. По случая е образувано бързо полицейско производство.

В резултат на полицейските действия на служители от Районно управление – Айтос по отношение кражбата на вещи / детска триколка и други домашни принадлежности/, осъществена на 11.01.т.г. от частен имот, разположен на айтоската улица «Васил Левски», собственост на 35 годишен айтозлия, е установен извършителя на деянието – това е 44 годишен криминално проявен айтозлия, който е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

ПТП :

На 11.01.т.г. около 17.47 ч. на пътя Бургас – Каблешково, км. 2+100, водачът на л.а. «Ситроен 3 Х», с бургаска регистрация – 48 годишен мъж от Каблешково предприема изпреварване, като блъска завиващия наляво л.а. «Тойота Карина», с бургаска регистрация, управляван от 59 годишен бургазлия, който с контузия на гърди и корем, без опасност за живота, е прегледан в УМБАЛ – Бургас и освободен за домашно лечение.                

На 12.01.т.г. около 09.00 ч. на пътя Бургас – кв. «Горно Езерово» поради движение с несъобразена скорост в условията на ляв завой и мокра пътна настилка, самостоятелно катастрофира, блъскайки се странично в крайпътно дърво лек автомобил «Ауди 80», с бургаска регистрация, управляван от 41 годишен бургазлия, който с контузия на гръдния кош, корема, счупени три ребра и засегнат бял дроб, е настанен за лечение в УМБАЛ – Бургас, с опасност за живота.

На 12.01.т.г. около 14.27 ч. на бургаската улица «Тракия» до бл. 20 А в ж.к. «Славейков», 56 годишния водач на автобус «Урбино Соларис», с бургаска регистрация, собственост на Община Бургас, спира рязко пред пешеходна пътека, в резултат на което пострадала 56 годишна пътничка от Бургас, която със счупено дясно рамо, е настанена за лечение в отделение «Ортопедия» при УМБАЛ – Бургас, без опасност за живота.

ПОЖАРИ :

На 10.01.т.г. около 20.56 ч. в Районно управление – Несебър е получено съобщение за пожар, възникнал в дървена сграда с приблизителна площ около 30 кв. м., разположена в несебърската местност «Бостанлъка», стопанисвана от 47 годишен бургазлия. Вследствие на пожара сградата изгоряла напълно, като са изпепелени и съхраняваните в нея четири файтона. При извършения оглед на около 50 м. от обгорялата постройка е установена тухлена конюшня, с частнично обгоряло изолационно покритие, като пред конюшнята са открити парчета от обгоряла автомобилна гума. По случая е образувано досъдебно производство.

На 11.01.т.г. около 22.30 ч. във Второ Районно управление – Бургас е получено съобщение за пожар, възникнал в помощна тухлена постройка, разположена на ул. «Рожен» № 1 в кв. «Долно Езерово», собственост на 58 годишен бургазлия. Установено е, че огъня обхванал и съседна дъсчена постройка на същия собственник, като до овладяване на пожара, двете постройки изгорели напълно. Огънят е потушен от един противопожарен екип. Причината за инцидента, както и стойността на настъпилите щети са в процес на изясняване от служители на Второ Районно управление – Бургас.

На 11.01.т.г. около 22.30 ч. във Второ Районно управление – Бургас е получено съобщение за пожар във фургон, разположен на ул. «Крайезерна» № 121 – огънят е потушен от един противопожарен автомобил и трима огнеборци. Установено е, че инцидента е предизвикан от самозапалване на ел. инсталацията във фургона, в резултат на което обгоряло подпокривното му пространство.

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
НА МОРЕТО | Взрив в блок във Варна- 1 загинал и 7 души в болница Recent comment authors
trackback
НА МОРЕТО | Взрив в блок във Варна- 1 загинал и 7 души в болница

[…] Полицейска хроника от Бургас и региона- 13 януари […]