Полицейска хроника от Бургас и региона- 12 септември

Полицейска хроника от Бургас и региона- 12 септември

СПОДЕЛИ

За изминалото денонощие на територията на ОДМВР – Бургас са регистрирани : шест кражби. Образувани са шест бързи полицейски производства. Разкрити са 13 престъпления.  

РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :

За времето от 03.09.т.г. до 10.09.т.г. на територията, обслужвана от Районно управление – Несебър е проведена специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност в малките населени места, чрез прилагане на интегриран подход на работа, както и с оглед подобряване на безопасността на движението за недопускане на тежки ПТП вследствие управление на МПС след употреба на алкохол или др. упойващи вещества от страна на водачите им, чрез прилагане на «широкообхватния контрол», като са проверени общо 655 ПС и 1 950 лица. Съставени са общо 135 акта, от които: 3 акта за управление на МПС след употреба на алкохол над 1,2 промила и наркотични вещества, 7 акта за управление на МПС след употреба на алкохол под 1,2 промила, 4 акта за шофиране от неправоспособни водачи, 6 акта за управление на МПС без сключена застраховка «Гражданска отговорност» и 73 акта за други нарушения на Закона за движение по пътищата. За нарушения на Закона за българските лични документи са съставени 24 акта. Наложените глоби по фиш са 546.

На 11.09.т.г. служители от Четвърто Районно управление – Бургас извършили проверка на 35 годишен криминално проявен и осъждан бургазлия, като намерили и иззели бяло кристалообразно вещество / метамфетамин/. Извършено е претърсване в дома на бургазлията, разположен на ул. «Априлци», като е намерена т.нар. «мобилна лаборатория» с материали и прекурсори за производство на високорисково наркотично вещество / метамфетамин/ – стъклена колба, множество пластмасови бутилки с течност с мирис на ацетон, солна киселина, натриева основа, множество тампони, две кутии с червен фосфор и др. Бургазлията е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

В резултат на полицейските действия на служители от Районно управление – Несебър по отношение кражбата на велосипед, собственост на 38 годишен мъж, осъществена на 26.08.т.г. от района пред сграда «Кейбълтел» в Слънчев бряг, където е бил завързан за метална ограда, е установен извършителя на деянието – това е 45 годишен криминално проявен и осъждан мъж от с. Кошарица. Мъжът е задържан за срок от 24 часа, като направил пълни самопризнания. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Несебър.

Служители от Първо Районно управление – Бургас установили извършителя на кражбата на сумата от 90 лв. от мъжка чантичка, собственост на 27 годишен бургазлия, осъществена на 09.09.т.г. около 19.00 ч. от казино, разположено на ул. «Цар Асен» – това е 32 годишен криминално проявен и осъждан бургазлия, който направил пълни самопризнания. Работата по случая продължава от служители на Първо Районно управление – Бургас.

В резултат на полицейските действия на служители от Второ Районно управление – Бургас по отношение кражбата на велосипед, собственост на 43 годишна бургазлийка, осъществена на 05.09.т.г. от ул. «Сан Стефано» в близост до Билковата аптека, е установен извършителя на деянието – това е 61 годишен криминално проявен бургазлия, който направил пълни самопризнания и върнал откраднатия велосипед. Работата по документиране на цялостната престъпна дейност на бургазлията продължава от служители на Второ Районно управление – Бургас.

На 11.09.т.г. около 20.50 ч. в Четвърто Райнно управление – Бургас е получено съобщение за кражба на дамска чанта, собственост на 36 годишна бургазлийка, извършена пред входа на банка «ЦКБ» до бензиностанция «Шел» в ж.к. «Меден Рудник», Констатирано е, че бургазлийката, ползвала градския транспорт за придвижване, като носела три ръчни чанти и голям куфар. Слизайки на спирката, жената прекосила ул. «А.Г.Коджакафалията» и спряла да си почине, като тръгвайки отново забелязала, че й липсва ръчна кожена чанта, съдържаща : таблет, два мобилни телефона, дебитна карта, сумата от 100 евро и около 15 лева, както и два задгранични паспорта. В резултат на бързите полицейски действия е установена извършителката на деянието – това е 37 годишна криминално проявена и осъждана бургазлийка, която направила пълни самопризнания и върнала сумата – обект на кражбата. Местанохождението на останалите откраднати вещи е в процес на изясняване. Работата по случая продължава.

Служители от Пето Районно управление – Бургас установили извършителя на кражбата на велосипед, собственост на 38 годишен бургазлия, осъществена на 07.09.т.г. около 01.00 ч. от междуетажната площадка във вх. 2 на бл. 55 в ж.к. «Изгрев», чрез срязване на две метални въжета, с които е бил обезпечен – това е 32 годишен криминално проявен бургазлия, който направил пълни самопризнания и върнал откраднатия велосипед. Работата по случая продължава от служители на Пето Районно управление – Бургас.

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
НА МОРЕТО | Полицейска хроника от Варна и региона – 12 септември Recent comment authors
trackback
НА МОРЕТО | Полицейска хроника от Варна и региона – 12 септември

[…] Полицейска хроника от Бургас и региона- 12 септември […]