Полицейска хроника от Бургас и региона- 12 февруари

Полицейска хроника от Бургас и региона- 12 февруари

СПОДЕЛИ

За изминалото денонощие на територията на ОДМВР – Бургас са регистрирани : една кражба и едно друго криминално престъпление. Разкрити са четири престъпления.  

РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :

Служители от Пето Районно управление – Бургас установили извършителя на кражбата на лична и дебитна карти, собственост на 21 годишен мъж от Асеновград, осъществена за времето от 25.01.т.г. до 27.01.т.г. от обитавания от него апартамент в бл. 61 в ж.к. «Изгрев» – това е 22 годишен криминално провен мъж от Асеновград, който след извършване на кражбата, осъществели няколко неправомерни транзакции от банкомат на обща стойност 840 лв. Мъжът направил пълни самопризнания. Работата по документиране на престъплението продължава от служители на Пето Районно управление – Бургас.

Картинката не може да има празен alt атрибут; името на файла е 111.jpg
Снимка:МВР

На 11.02.т.г. около 09.30 ч. служители от Районно управление – Приморско извършили претърсване в дома на 44 годишен криминално проявен мъж от китен, разположен на ул. «Чайка», като в една от стаите, пригодена оранжерия за отглеждане на марихуана, намерили и иззели седем саксии със засадени в тях конопени растения с височина около 1.20 м., кварцова лампа, адаптор и около 10 гр. полусуха зелена тревна маса / марихуана/. В  друга стая, обитавана от 44 годишния мъж, е открита суха зелена тревна маса / марихуана/ с тегло около 2 гр. и електронна везна. Мъжът е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

За времето от 04.02.т.г. до 10.02.т.г. на територията, обслужвана от Районно управление – Несебър е проведена специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност в малките населени места, чрез прилагане на интегриран подход на работа, както и с оглед подобряване на безопасността на движението за недопускане на тежки ПТП вследствие управление на МПС след употреба на алкохол или др. упойващи вещества от страна на водачите им, чрез прилагане на «широкообхватния контрол», като са проверени общо 393 МПС и 609 лица. Съставени са общо 33 акта, от които: 2 акта за шофиране след употреба на алкохол над 1,2 промила, 1 акт за шофиране след употреба на алкохол под 1,2 промила, 2 акта за отказ за тестване за употреба на наркотични вещества, 3 акта за шофиране от неправоспособни водачи, 4 акта за управление на МПС без сключена застраховка «Гражданска отговорност» и 22 акта за други нарушения на Закона за движение по пътищата. За нарушения на Закона за българските лични документи са съставени 10 акта. Наложените глоби по фиш са 321.

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
НА МОРЕТО | Полицейска хроника от Варна и региона- 12 февруари Recent comment authors
trackback
НА МОРЕТО | Полицейска хроника от Варна и региона- 12 февруари

[…] Полицейска хроника от Бургас и региона- 12 февруари […]