Полицейска хроника от Бургас и региона – 11 октомври

Полицейска хроника от Бургас и региона – 11 октомври

СПОДЕЛИ

За изминалото денонощие на територията на ОДМВР – Бургас са регистрирани : осем кражби, едно друго криминално престъпление и едно ПТП. Образувани са две бързи полицейски производства. Разкрити са три престъпления.

І. РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :

На 10.10.т.г. около 14.05 ч. в Първо Районно управление – Бургас е получено съобщение за това, че на ул. «Христо Ботев» № 46 от служители на сектор «Пътна полиция» при ОДМВР – Бургас спрели за проверка лек автомобил «Мерцедес», с бургаска регистрация, управляван от 55 годишния И.И. от с. Руен, който с цел да осуети съставянето на акт по Закона за движение по пътищата подхвърлил 20 левова банкнота в служебния полицейски автомобил. Задържан е за срок от 24 часа. По случая образувано бързо полицейско производство.

В резултат на полицейските действия на служители от Районно управление – Несебър по отношение кражбата на сребърни бижута, пари и други вещи на обща стойност 2 077 лв., собственост на 58 годишна жена от Търговище, осъществена на 02.08.т.г. от обитавания от нея апартамент в хотелски комплекс в Слънчев бряг, е установена извършителката на деянието – това е криминално проявената М.А., 48 годишна от с. Могила, общ. Тунджа, която направила пълни самопризнания и заявила, че откраднатите вещи продала на пазар в Солун, Гърция за сумата от 305 евро. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Несебър.

ІІ. ХАРАКТЕРНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :

На 10.10.т.г. около 10.00 ч. в Районно управление – Айтос е получено съобщение от 65 годишна айтозлийка за това, че от незаключен лек автомобил «Фолксваген», с бургаска регистрация, паркиран в овощен разсадник в землището на с. Съдиево, й е открадната дамската чанта, съдържаща : лични документи, мобилен телефон и сумата от 690 лв. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Айтос.

ІІІ. ПТП :

На 10.10.т.г. около 11.35 ч. на бургаската улица «Славянска» до дом № 35, т.а. «Мерцедес Вито 110», с бургаска регистрация, управляван от сирийския гражданин Ф.Н., 22 годишен от Бургас при движение на заден ход блъска пешеходеца И.Н., 73 годишен от Бургас, който със счупена носна костица, без опасност за живота, е настанен за лечение в УМБАЛ – Бургас.

Коментари

avatar