Полицейска хроника от Бургас и региона – 10 юли

Полицейска хроника от Бургас и региона – 10 юли

СПОДЕЛИ

За изминалото денонощие на територията на ОДМВР – Бургас са регистрирани : две кражби и четири ПТП. Образувани са десет бързи производства. Разкрити са 14 престъпления. 

РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :

На 08.07.т.г. около 02.30 ч. в Районно управление – Несебър е получено съобщение от 59 годишна полска туристка, отседнала в Слънчев бряг за това, че за времето от 22.25 ч. на 07.07.т.г. до 00.15 ч. на 08.07.т.г. оставила без надзор дамската си чанта в фойето на хотела, при което установила липсата на сумата от 500 евро, съхранявана в портмоне в чантата. В резултат на бързите полицейски действия е установено, че извършител на деянието е 44 годишна полска туристка, отседнала в същия хотел. Жената направила пълни самопризнанияи върнала откраднатата сума. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Несебър.

Служители от Първо Районно управление – Бургас установили извършителя на кражбата на велосипед, осъществена около 21.00 ч. на 31.06.т.г. от жилищен вход на кооперация, разположена на ул. «Македония» № 68 А – това е 30 годишен бургазлия, който направил пълни самопризнания. Работата по случая продължава.

На 09.07.т.г. около 10.00 ч. в района пред бл. 46 в ж.к. «Меден Рудник», служители от Четвърто Районно управление – Бургас задържали 31 годишен бургазлия, в чийто дом, разположен в същия блок на третия етаж, намерили и иззели няколко пластмасови кутии със зелена суха тревна маса / канабис/ с тегло около 200 гр. и електронна везна. Бургазлията е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

Служители от Четвърто Районно управление – Бургас извършили проверка и на 19 годишен криминално пробявен и осъждан бургазлия, като намерили и иззели плик със зелена суха тревна маса / канабис/ с общо тегло около 15 гр. И втория бургазлия е задържан за срок от 24 часа, като е образувано бързо производство. Задържан е и трети бургазлия – на 30 години, като при претърсване в обитавания от него апартамент, разположен в бл. 46 на петия етаж, е намерена и иззета зелена суха тревна маса / канабис/ с тегло около 5 грама и електронна везна. Бургазлията е задържан за срок до 24 часа със заповед за задържане. По случая е образувано бързо производство.

На 09.07.т.г. около 17.30 ч. в Обзор, на паркинга на хотел «Мирамар», служители от Районно управление – Несебър извършили проверка на водача на автобус «Сетра С 315», с варненска регистрация – 55 годишен варненец, като установили, че същия шофира след употреба на алкохол с концентрация – 1.96 промила. Варненецът е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

ПТП :

На 09.07.т.г. около 10.10 ч. на бургаската улица «Мария Луиза» до бл.42, велосипед «Спорт» с допълнително монтиран 30 куб. см. двигател, управляван от 69 годишен бургазлия, навлиза частично в съседната лява пътна лента, като не пропуска и допуска ПТП с л.а. «Форд Фиеста», с пловдивска регистрация, управляван от 37 годишен бургазлия. От ПТП пострадал велосипедистът, който с охлузна рана на левия крак е прегледан на място и освободен за домашно лечение.

На 09.07.т.г. около 11.20 ч. в с. Ясна поляна на кръстовището на улиците «Михаил Герджиков» и «Шипка», 9 годишен велосипедист от Приморско не изчаква 49 годишна пешеходка от с. Ясна Поляна, която пресича пътното платно по пешеходна пътека и я блъска, в резултат на което жената пада на земята и се удря в областта на главата. Жената получила охлузване в областта на главата, но е без опасност за живота / прегледана е в УМБАЛ – Бургас и освободена за домашно лечение/.

На 09.07.т.г. около 16.18 ч. на път с. Миролюбово – Каблешково, км. 5, мотоциклет «Хонда», без регистрация, управляван от 15 годишен младеж от с. Изворище / неправоспособен водач/, поради движение с  несъобразена с релефа на местността скорост в условията на ляв завой, навлиза в лентата за насрещно движение и  се блъска челно в правомерно движещия се там л.а. «Фолксваген Тигуан», с бургаска регистрация, управляван от 63 годишен мъж от с. Драганово. От ПТП пострадали мотоциклетист, който е с фрактура на дясната китка и дясната предмишница, без опасност за живота, е прегледан и освободен за домашно лечение.

На 09.07.т.г. около 17.20 ч. на пътя Средец – Бургас, км. 65+500, в района на разклон «Разсадника» – база Държавно горско стопанство – Средец в посока Бургас, лек автомобил «Рено Меган Сценик», с бургаска регистрация, управляван от 43 годишен бургазлия, предприема маневра изпреварване без водача да се е убедил, че изпреварвания  лек автомобил «Опел Корса», с бургаска регистрация, управляван от 64 годишен мъж от Средец и подал ляв мигач, няма да промени посоката си на движение, в резултат на което «Рено»-то блъска отзад л.а. «Опел». От ПТП пострадал водачът на л.а. «Опел», който с рана на главата и комоцио, без опасност за живота, е настанен за лечение в отделение «Неврохирургия» към УМБАЛ – Бургас.

avatar