Полицейска хроника от Бургас и региона – 10 август

Полицейска хроника от Бургас и региона – 10 август

СПОДЕЛИ

За изминалите три денонощия на територията на ОДМВР – Бургас са регистрирани : шест кражби, две други криминални престъпления и четири ПТП. Образувани са 25 бързи производства. Разкрити са 44 престъпления. 

I.РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :

На 07.08.т.г. около 10.45 ч. на кръговото кръстовище за с. Равда, служители от Районно управление – Несебър спрели за проверка таксиметров автомобил «Опел Зафира», с бургаска регистрация, с който се придвижвали криминално проявени мъж и жена, съответно на 35 и 37 години. В жената е открит плик със суха тревиста маса / марихуана/ с тегло около 20 грама. Задържана е за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

В резултат на допълнителните полицейски действия на служители от Второ Районно управление – Бургас по отношение на задържаните за четири кражби, извършени в различно съучастие от двама криминално проявени бургазлии / на възраст 23 и 33 години/ и 33 годишен криминално проявен варненец / популяризино в бюлетина на ОДМВР – Бургас от 07.08.т.г./, е установено, че 23 годишния бургазлия и варненецът отнели катализатора на л.а «Мерцедес CLK 200», с бургаска регистрация, собственост на 39 годишна бургазлийка, паркиран в района на бл.35 в к-с «Изгрев» / кражбата е осъществена за времето от 21.07.т.г. до 27.07.т.г., чрез срязване тръбата за изпускателните газове/. Двамата мъже направили пълни самопризнания. Работата по цялостното документиране на престъпната дейност на задържаните продължава от служители на Второ Районно управление – Бургас.

Служители от Първо Районно управление – Бургас установили извършителя на кражбата на сумата от 1 200 лв., осъществена на 20.07.т.г. от апартамент, разположен на бургаската улица «Шейново» – това е 36 годишен криминално проявен бургазлия от кв. «Победа», който направил пълни самопризнания. Част от откраднатата сума е върната. Работата по случая продължава.

На 07.08.т.г. около 15.00 ч. на паркинг в к-г «Градина» край Черноморец, служители от Районно управление – Созопол извършили проверка на 26 годишен криминално проявен пловдивчанин, седящ на предната лява седалка в лек автомобил «Опел Астра», с пловдивска регистрация. В купето на автомобила са открити празни полиетиленови пликчета, което наложило извършване на претърсване в ползваната от мъжа квартира, разположена в хотел в местността «Буджака» – намерени и иззети е найлонов плик със суха зелена тревна маса / канабис/ с тегло от около 30 грама. Пловдивчанинът е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

Служители от Първо Районно управление – Бургас задържали 31 годишен криминално проявен бургазлия от кв. «Победа», който извършил следните деяния :

– на 02.08.т.г. около 17.00 ч. от предната дясна седалка на лек автомобил, паркиран в района на езерото Вая, откраднал яке, съдържащо : лични документи и мобилен телефон, собственост на 26 годишен бургазлия

– на 04.08.т.г. около 11.00 ч. откраднал раница, собственост на 59 годишен бургазлия, съдържаща : мобилен телефон, лекарства и лични документи / всичко на обща стойност около 300 лева/, отнета от района на езерото Вая

Задържаният направил пълни самопризнания по случаите и върнал част от откраднатите вещи. Работата по цялостното документиране на престъпната дейност на 31 годишния мъж продължава. 

На 07.08.т.г. около 16.00 ч. служители от Районно управление – Созопол извършили претърсване в квартира, разположена на созополската улица «Витоша» и обитавана от 21 годишен мъж от Нови пазар, обл. Шумен, като намерили и иззели : жълто на цвят хапче / екстази/, бяла бучка с неправилна форма / амфетамин/ с тегло от 3,5 грама и суха зелена тревна маса / канабис/ с тегло от 1 грам. Мъжът е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

На 07.08.т.г. около 22.40 ч. в с. Вълчин, общ. Сунгурларе, служители от Районно управление – Сунгурларе спрели за проверка лек автомобил, шофиран от 61 годишен карнобатлия, като установили, че същият шофира след употреба на алкохол с концентрация – 2,70 промила. Водачът е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

На 08.08.т.г. около 04.40 ч. в Приморско, служители от Районно управление – Приморско спрели за проверка мотоциклет «Ямаха Маджести 400», със софийска регистрация, управляван от 37 годишен софиянец, като установили, че същият шофира след употреба на алкохол с концентрация – 2,18 промила. Водачът е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

В резултат на допълнителните полицейски действия по отношение на задържания за серия грабежи в Слънчев бряг 22 годишен криминално проявен мъж от несебърското село Гюльовца, е установено, че същият е осъществил и грабеж на златен синджир с кръст / всичко с общо тегло 20 гр./ спрямо 18 годишен немски турист, отседнал в Слънчев бряг. Установено е, че грабежа е осъществен около 15.00 ч. на 31.07.т.г. в района на дървената пътека на плажната ивица край х-л «Котва» в Слънчев бряг. Работата по цялостно документиране на престъпната дейност на 22 годишния мъж, задържан с прокурорско постановление за срок до 72 часа, продължава от служители на Районно управление – Несебър.

На 08.08.т.г. около 21.40 ч. в района на пътя Черноморец – к-г «Градина», служители от Граничен полицейски участък спрели за проверка лек автомобил, шофиран от 25 годишен мъж от Русе, като установили, че същият шофира след употреба на алкохол с концентрация – 2.47 промила. Водачът е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

На 08.08.т.г. около 21.57 ч. служители от Районно управление – Созопол спрели за проверка л.а. «БМВ 740», с русенска регистрация, управляван от 25 годишен русенец, като установили, че същият шофира след употреба на алкохол с концентрация – 2,47 промила. Мъжът е задържан и отведен в Районно управление – Созопол. Пристигайки пред сградата на полицейското управление, русенецът подхвърлил на задната седалка в служебния автомобил четири банкноти с номинал 20 лева и една банкнота с номинал 10 лв. / общо 90 лв./. По случая е образувано досъдебно производство.

На 08.08.т.г. около 22.20 ч. на бургаската улица «Вая», служители от Първо Районно управление – Бургас спрели за проверка л.а. «Митцубиши», с бургаска регистрация, управляван от 27 годишен мъж от Котел, като установили, че същият шофира след употреба на алкохол с концентрация – 2.41 промила. Водачът отказал да даде  кръвна проба за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

На 08.08.т.г. около 22.30 ч. на главната алея до хотел «Юпитер» в Слънчев бряг, водачът на CDV / четириколесно превозно средство за кратки разстояния/ – 46 годишен румънски турист предизвикал ПТП с материални щети, като при тестване за употреба на алкохол, дрегера отчел – 1,49 промила. Румънецът отказал да даде кръв за химичен анализ. Задържан е със заповед зазадържане за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

ІІ. ПТП :

На 07.08.т.г. около 13.20 ч. на кръстовището на несебърските улици «Хан Крум» и «Изгрев», 62 годишна руска гражданка, постоянно пребиваваща в Несебър не спира на пътен знак «СТОП» и допуска ПТП с правомерно движещия се лек автомобил «Опел Вектра», със софийска регистрация, управляван от 70 годишен софиянец. От ПТП пострадала велосипедистката, която с контузия на главата, без опасност за живота, е настанена за лечение в УМБАЛ – Бургас.

На 07.08.т.г. около 14.12 ч. на бургаската улица «Никола Петков» срещу бл. 16 в к-с «Зорница», водачката на лек автомобил «Фолксваген Голф», с бургаска регистрация – 45 годишна бургазлийка, поради движение без достатъчно дистанция, блъснала в задната част спиращия на пешеходна пътека служебен полицейски автомобил «Киа Сийд», със софийска регистрация, управляван от 36 годишен полицейски служител, който с контузия на гръдния кош, е прегледан в УМБАЛ – Бургас и освободен за домашно лечение, без опасност за живота. От инцидента пострадала и водачката на л.а. «Фолксваген», която с контузна рана на главата, е прегледана на място и освободена за домашно лечение, без опасност за живота.

На 08.08.т.г. около 11.30 ч. на пътя Бургас – Варна, км. 203 в района на Несебър, лек автомобил «Крайслер Себринг», със софийска регистрация, управляван от 55 годишен, постоянно пребиваващ в Бургас руски гражданин, излизайки от вътрешен към главен път отнема предимството и допуска ПТП с лек автомобил «Деу Тико», с бургаска регистрация, управляван от 77 годишен несебърлия, който с травма на гръдния кош, без опасност за живота, е прегледан в УМБАЛ – Бургас и освободен за домашно лечение.

На 09.08.т.г. около 20.05 ч. на кръстовището на улиците „Цвятко Радойнов” и „Странджа” в Средец, 17 годишен велосипедист от Средец, навлизайки в кръстовището отнема предимството на правомерно движещия се лек автомобил „Мерцедес С 350 Д”, с бургаска регистрация, управляван от 21 годишен мъж от Средец, като се удря между двете врати. От ПТП пострадали велосипедиста и неговия 14 годишен спътник / двамата са отведени в УМБАЛ – Бургас – 17 годишния е настанен за лечение в отделение „Неврохирургия”, без опасност за живота, а приятеля му е прегледан и освободен за домашно лечение/.

III. ДРУГИ :

На 07.08.т.г. около 18.50 ч. в Районно управление – Несебър е получено съобщение за това, че в района на плажната ивица пред хотелски комплекс «Мирамар» в Обзор от морето е извадена удавена жена – установено е, че малко след 18.00 ч. в морето при червен флаг влязла 43 годишна румънска туристка, отседнала в Обзор, която не успяла да излезе поради мъртвото течение и се удавила. Тялото й е откарано за аутопсия в отделение «Съдебна медицина» при УМБАЛ – Бургас. По случая е образувано досъдебно производство.

На 08.08.т.г. около 19.10 ч. в Районно управление – Поморие е получено съобщение за това, че на източния плаж в Поморие е открит трупа на 46 годишен мъж от Свиленград – установено е, че същият влязъл да се къпе в морето на охраняем плаж извън работно време, като малко по-късно е открит удавен, вероятно вследствиена бурното море и мъртвото вълнение. Тялото на мъжа е откарано за аутопсия в отделение «Съдебна медицина» към УМБАЛ – Бургас. По случая е образувано досъдебно производство.

avatar