Полицейска хроника Бургас и региона- 23 май

Полицейска хроника Бургас и региона- 23 май

СПОДЕЛИ

За изминалото денонощие на територията на ОДМВР – Бургас са регистрирани : осем кражби, едно друго криминално престъпление, един пожар и две ПТП. Образувани са четири бързи полицейски производства. Разкрити са девет престъпления.

РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :
На 22.05.т.г. около 10.00 ч. в Районно управление – Айтос е получено съобщение за кражба на перфоратор, ръчна палетна количка и шлайф, осъществена за времето от 12.05.т.г. до 22.05.т.г., чрез взломяване на ролетна щора от хале, разположено в Айтоския стопански двор. В резултат на бързите полицейски действия е установен извършителя на деянието – това е 32 годишен е криминално проявен айтозлия, от дома на който са иззети перфоратора и ръчната палетна количка. По случая е образувано бързо полицейско производство.

В резултат на полицейските действия на служители от Районно управление – царево по отношение кражбата на перфоратор, ръчен циркуляр, торбичка с монети с номинал от 1 лв. / общо 150 лв./ и две кутии цигари, осъществена на 19.04.т.г., е установен извършителя на деянието – това е 23 годишен криминално проявен мъж от с. Градец, общ. Котел, който е задържан за срок до 24 часа. Същият направил пълни самопризнания и върнал част от откраднатите вещи. Работата по случая продължава.

ПАБ :
На 22.05.т.г. около 10.30 ч. в Четвърто Районно управление – Бургас е получено съобщение за пожар, възникнал в апартамент, разположен на третия етаж в бл. 455 в ж.к. «Меден Рудник» – в резултат на бързите действия на огнеборците е спасен 85 годишен бургазлия, който бил трудно подвижен и трудно чуващ. Огънят, възникнал на тераса в апартамента вследствие на запалил се газов котлон, оставен без надзор, е потушен от един противопожарен автомобил и шестима огнеборци.

ПТП :
На 22.05.т.г. около 14.10 ч. на кръстовището на айтоските улици «Бачо Киро» и «Георги Бенковски», водачът на л.а. «Пежо 206» – 32 годишен айтозлия не спира на пътен знак «СТОП» и отнемайки предимството на 81 годишен велосипедист, допуска ПТП с него. Велосипедистът с фрактура на реброто е откаран и настанен за лечение в УМБАЛ – Бургас.

На 22.05.т.г. около 16.50 ч. на кръстовището на бул. «Тракия» и бл. 68 в к-с «Славейков», в района на пешеходната пътека, неустановено до момента МПС с неизвестен водач допуска ПТП с 13 годишно дете – велосипедист, навлязло внезапно на платното за движение. Велосипедистът получил охлузване на десен лакът, без опасност за живота.

avatar