Показаха новия автомат „Калашников” /ВИДЕО/

Показаха новия автомат „Калашников” /ВИДЕО/

СПОДЕЛИ

На военното изложение “Армия 2020” в Подмосковието концернът “Калашников” представи най-новия си 9×19-мм автомат ППK-20, който е предназначен за елитни части за борба с тероризма, действащи в градските райони, пише bg.rbth.com.

Новият ППK-20 прилича на добре познатия немски картечен пистолет MP5, който се използва широко от европейските и американските части за борба с тероризма. ППK-20 използва пистолетни 9×19-мм патрони и има 30-патронови сменяеми пълнителя. Всеки автомат ППK-20 се доставя с два пълнителя, които могат да бъдат свързани заедно със специално закрепващо устройство. Той може също да използва всички видове 9×19-мм патрони, вариращи от бронебойни до експанзивни или трасиращи.

Тежи цели 3 кг и е дълъг 46 сантиметра. Автоматът има 23-сантиметрова цев, която дава достатъчна балистична траектория за поразяване на цели на 100 м разстояние.

ППK-20 е пистолет “разработен като АК”, притежаващ известната надеждност и функционалност на “Калашников”. Така че потребителите не трябва да се притесняват от мръсотия, пясък, вода или каквото и да било друго, което би могло да попречи на стрелбата.

ППK-20 използва метода на системата със свободен затвор за автоматичен режим на “Калашников”, докато стреля със затворен болт. Той също има сменяем шумозаглушител, за да прикрива искрите, както и да заглушава звука на изстрела.

avatar