Подготвят плажа в Слънчев бряг за новия сезон

Подготвят плажа в Слънчев бряг за новия сезон

СПОДЕЛИ

Цялостна подготовка на плажната ивица за туристическия сезон започна в Слънчев бряг. В момента се изравняват временните диги от пясък на северния плаж в курорта.

Предпазните насипи бяха издигнати през зимните месеци, за да защитят ивицата, заведенията и обектите на плажа от унищожителното действие на вълните. До момента е обработена повече от половината територия на ивицата. Защитните насипи се разстилат със специализирана техника. Друга нова модерна самоходна машина почиства, филтрира и заравнява пясъка.

Готов е и проектът за цялостно осветление на бреговата ивица. До дни ще започне поставянето на осветителните тела по протежението ѝ. Целта на осигуряването на осветление нощем е да се гарантира безопасността за туристите, съобщиха от управата на курорта.

В края на месеца ще започне поетапно поставяне на чадърите, шезлонгите, спасителните постове, информационните табели, обезопасяването според изискванията.

По наредба плажовете трябва да открият официално сезона на 1 юни.

От управата на северната ивица в Слънчев бряг гарантираха, че седмици по-рано плажът ще е готов и изряден да посреща туристи. По предварителни планове от 15 май ивицата ще бъде обезпечена и с обходни двойки спасители.

avatar