Подарък за децата от Хитрино: Летен лагер в Поморие

Подарък за децата от Хитрино: Летен лагер в Поморие

СПОДЕЛИ

45 деца от пострадалото при влаков инцидент село Хитрино пристигнаха в Поморие днес, по покана на кмета Иван Алексиев.Учениците заедно със своите възпитатели ще останат в града до 04.06.2017 г. По-късно днес те ще се присъединят към празника за Деня на детето на пл. „Св.Св. Кирил и Методий”, а по време на тридневната си почивка малчуганите ще посетят още: Исторически музей – Поморие; Музея на солта; Тракийската куполна гробница; посетителски център „Виа Понтика”; Зоокомплекс „Пауните” и плажа, разбира се.

Гостите ще се разходят из града на лятното атракционно влакче, но ще имат възможността да погледнат брега и откъм морето, тъй като им предстои да плават на кораб за разходка.

Още през февруари, Алексиев и тогавашният общински съветник, настоящ народен представител, Ася Пеева, инициираха идеята и изпратиха официално писмо до кмета на Хитрино и директора на местното СУ „Д-р Петър Берон”.
„Радвам се, че сте ни на гости и благодаря, че приехте поканата. Надявам се да прекарате няколко прекрасни дни в Поморие.
Подготвили сме ви и културно-историческа програма, защото идеята ни бе не само децата да полудуват и поиграят, но и да научат нещо ново”, каза кметът Алексиев, посрещайки гостите в залата на Общината.

 

Коментари

avatar