Почина бизнесменът и издател Христо Сираков

Почина бизнесменът и издател Христо Сираков

СПОДЕЛИ

Почина бизнесменът и издател на българския Playboy Христо Сираков.

Сираков е починал след прекаран тежък Covid и после инсулт,пише 24 часа.

Преди повече от седмица издателят на “Плейбой”, известен с прякора си “Стоте манекенки” получил инсулт. От тогава той бе в болница. Направена му бе манипулация за разширяване стеснените кръвоносни съдове,за да се възстанови мозъчната дейност,казаха тогава негови близки.

От няколко години Сираков имал сърдечни проблеми, сърцето му е излизало от ритъм, но е лекувал това упорито с медикаменти. Преди около 2 месеца се е заразил c Covid-19 и прекарал болестта много тежко. Оттеглил се е на вилата си на Щъркелово гнездо, където е опитал да се справи без да влиза в болница.

Не е ясно кога Сираков е получил инсулта, тъй като по молба на близките му нито една болница в София не потвърди, че го е приела като пациент.

Христо Сираков е успешен бизнесмен. въпреки че в последните 20 години не слизаше от светските хроники.Притежава предприятие за кожени изделия в Габрово. С невероятно чувство за хумор и самоирония. В последно време предпочиташе компанията на кръга около “Плейбой” , отколкото свои връстниуи. Има две деца – момиче и момче, като девойката е от първата му съпруга – известната в миналото манекенка Мария Сиракова. днес тя е успешен дизайнер в Италия, живее във Флоренция и продължава да носи фамилията на Христо Сираков. въпреки че отгодини съжителства с италиански производител на текстил.

avatar