Плащат по 50 000 лв. за всеки от загиналите край Своге

Плащат по 50 000 лв. за всеки от загиналите край Своге

СПОДЕЛИ
Снимка:frognews.bg

Застрахователната компания “Бул Инс” ще изплати по 50 000 лева на близките на загиналите в катастрофата край Своге. Решението им идва след среща с Комисията по финансов надзор. Вчера стана ясно, че по сметките на семействата на жертвите са постъпили по 10 лева, вместо дължимото по закон. От компанията обясниха, че това е защото фирмата превозвач не е спазила закона за превоз на пътници и не отговаря на условията за обезщетения. По-късно промениха позицията си.

“Заради обществения натиск и медийните спекулации управителният съвет взе решение да уважи предявените претенции на близките на загиналите в катастрофата край Своге“, заяви изпълнителният директор на дружеството Стоян Проданов .

Всяко опечалено семейство трябва да представи три документа в офисите на фирмата – смъртен акт, удостоверение за наследници и банкова сметка, като в рамките на 15 дни сумата ще бъде изплатена.
До момента само малка част от пострадалите бяха предявили своите искове, като в следващите дни от компанията очакваха и останалите да го направят.

avatar