Планетариум ще бъде новата голяма атракция в Морска гара – Бургас

Планетариум ще бъде новата голяма атракция в Морска гара – Бургас

МЕСТНИ ИЗБОРИ

СПОДЕЛИ

„Огледалният Планетариум до Морска гара бързо ще се превърне в нова атракция и емблема на Бургас“, съобщи Димитър Николов.

Той ще бъде разположен пред сградата на Морска гара в зоната за обществен достъп до пристанището и ще представлява сферична метална конструкция с модерен архитектурен дизайн и осигурена достъпна среда за хора с увреждания.

Последен модел оборудване ще осигурява на жителите и гостите на Бургас възможността чрез 3D прожекции да се докоснат до магията на нощното небе и загадките на необятния Космос, които често остават скрити от очите им. С помощта на специално разработени научни и софтуерни програми ще се разкриват тайните на звездния небосвод, за да отведат посетителите на космическо пътешествие до близки и далечни планети и галактики.

Със своя капацитет от 50 места Планетариумът ще предоставя възможност за организиране на групови посещения и провеждане на изнесени часове по георграфия, физика и астрономия на учениците от Бургас и региона.

Той ще е с 12-метров купол и чрез 2D и 3D визуализации ще показва познатия ни космос. Там децата ще получават знания по астрономия, физика и изобщо в сферата на точните науки. Със специфичната си форма бургаският планетариум ще прилича на този в Бристол и на популярното в цял свят бобено зърно в Чикаго.

Планетариумът и Детският научен център, който вече се изгражда на 1-ия и 2-рия етаж в сградата на Морска гара, завършват цялостната концепция за изграждане на единен градски образователен център, в който чрез съприкосновение с науката по забавен и увлекателен начин деца и родители ще изграждат нови знания и умения.

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Планетариум ще бъде новата голяма атракция в Морска гара – Бургас – TukTam.EuПланетариум ще бъде новата голяма атракция в Морска гара – Бургас – Novinarsko.euНА МОРЕТО | Местни избори-2019 Recent comment authors
trackback
НА МОРЕТО | Местни избори-2019

[…] Планетариум ще бъде новата голяма атракция в Морска га… […]

trackback
Планетариум ще бъде новата голяма атракция в Морска гара – Бургас – Novinarsko.eu

[…] Източник: namoreto […]

trackback
Планетариум ще бъде новата голяма атракция в Морска гара – Бургас – TukTam.Eu

[…] Източник: namoreto […]