Пенсионерите ще получават добавка към пенсиите си и през септември и октомври

Пенсионерите ще получават добавка към пенсиите си и през септември и октомври

СПОДЕЛИ

Всички български пенсионери ще получат добавка от 50 лева към пенсиите си за септември.

За целта на днешното правителствено заседание са отпуснати над 106 млн. лева, предназначени за 2,1 милиона пенсионери. Парите още днес ще бъдат преведени по сметките на НОИ, заяви премиерът Бойко Борисов.

„За втори пореден месец ще помогнем на най-уязвимите български граждани. Предвиждаме да отделим същата допълнителна сума и за октомври. Ситуацията в света не е лека и ние продължаваме с нашите действия, за да може да окажем подкрепа на всеки един българин“, написа в профила си във Фейсбук Борисов.

Всички български пенсионери ще получат добавка от 50 лева към пенсиите си за септември. За целта на днешното правителствено заседание отпуснахме над 106 мил. лева, предназначени за 2,1 милиона пенсионери. Парите още днес ще бъдат преведени по сметките на НОИ. За втори пореден месец ще помогнем на най-уязвимите български граждани. Предвиждаме да отделим същата допълнителна сума и за октомври. Ситуацията в света не е лека и ние продължаваме с нашите действия, за да може да окажем подкрепа на всеки един българин.

Gepostet von Boyko Borissov am Mittwoch, 19. August 2020
avatar