Партийната субсидия остава 11 лв. и през 2017 г.

Партийната субсидия остава 11 лв. и през 2017 г.

СПОДЕЛИ
снимка-Politikata.net

И през 2017 г. годишният размер за един получен действителен глас на избори за партиите да остане 11 лв., записа окончателно парламентът при второто четене на закона за държавния бюджет за следващата година.
Не бе подкрепено предложението на Мартин Димитров и Петър Славов /Реформаторски блок/, и на Методи Андреев /ГЕРБ/ общият размер на средствата за партия или коалиция да не надхвърля 1 600 000 лева,пише БТА.
Славов защити текста с въведеното задължително гласуване, като в същото време няма предвидена горна граница на бюджетните пари, които една формация може да получи. Така според депутата можело да се стигне до абсурди политическа сила да получи десетки милиони. Освен това предложението не противоречало на резултатите от референдума за намаляване на партийните субсидии. Колегата му Мартин Димитров добави, че с колегите си съвносители са сметнали, че 1 600 000 лв. са достатъчният таван партиите да водят нормален политически живот, а не да трупат парите на влогове.
Депутатите гласуваха също максималният размер на евентуален нов държавен дълг да бъде 1,2 млрд. лв. и отхвърлиха предложението на група народни представители от АБВ през следващата година да не се поема нов държавен дълг.

Коментари

avatar