Палмовото масло в течния шоколад носи рак

Палмовото масло в течния шоколад носи рак

СПОДЕЛИ

Хранителните масла в „Нутела” могат да изложат консуматорите на риск от раково заболяване. От компанията производител обаче посочват, че продуктът им е безопасен и няма да взимат мерки, пише „Ройтерс“, цитиран от btv.Въпросът за потенциалните рискове идва точно в момент, в който европейските власти се опитват да наложат натиск върху индустрията с палмово масло и да я убедят да категоризира някои хранителни мазнини и масла като канцерогенни.
Италианската сладкарската фирма „Фереро”, обаче, настоява, че съставката в „Нутела” не вреди на здравето. Пред „Ройтерс“ компанията посочва, че ако сменят палмовото олио със слънчогледово ще се промени вкуса на един от най-обичаните продукти в Италия и това ще повлияе на популярността му на пазара. Производителят вече лансира мащабна рекламна кампания за разсейване на страховете.

 

 

avatar