Отпускат еднократна помощ за родители в неплатен отпуск

Отпускат еднократна помощ за родители в неплатен отпуск

СПОДЕЛИ
Бургас /Снимка:На морето.бг/архив/

Отпускат еднократна помощ на родителите в принудителен неплатен отпуск. Това съобщи министърът на труда и социалната политика Деница Сачева.

Това, което разработихме като последна мярка е възможността да отпуснем еднократна помощ на родителите, които ползват неплатен отпуск в размер от 300 лв. Парите ще се отпускат, когато двамата родители ползват минимум 20 дни неплатен отпуск поради невъзможност за осигуряване на дистанционна работа, когато не получават други социални помощи и когато е изчерпана възможността за платен отпуск. Най-късно от вторник всеки, който попада в тази категория, ще може да кандидатства“, заяви Сачева по време на брифинг.

Вчера ви казах, че работим по няколко теми и след заседанието с щаба също имам да изкоментираме няколко от тях. Но първо ми позволете да ви кажа за мерките, които сме взели за хора, които имат реални проблеми“, заяви  премиерът Борисов.  Помощта ще обхване повече от 55 000 семейства в неплатен отпуск или самотни родители, добави министър-председателят Бойко Борисов.

Отделени са 20 млн. лв. затова, като подоходният критерий за член на семейството е 610 лв., колкото е минималната заплата. 

avatar