Опрощават наемите на обекти в Слънчев бряг, които не работят

Опрощават наемите на обекти в Слънчев бряг, които не работят

СПОДЕЛИ
Опрощават наемите на неработещите обекти в Слънчев бряг

Ще бъдат изцяло опростени наемите до края на годината на обекти в Слънчев бряг, които не са отворени за туристи.

Предстои да направим анализ кои ще са те, като това ще важи за обекти, които са под егидата на „Слънчев бряг“ АД,съобщи министъра на туризма Марияна Николова в Слънчев бряг днес.

Тя бе категорична, че най-големият ни курортен комплекс е изцяло подготвен да поеме туристите, които се очакват следващите месеци. 2020 е годината на българските туристи, на които разчитаме, обяви още тя. Прилага се пълна дезинфекция на всички публични пространства, както и на зелените площи, а видеонаблюдението функционира напълно. Около 350 камери работят за сигурността на посетителите, стана ясно от думите й.

С 50% ще се намали и таксата за паркиране в курорта. Създадена е специална апликация за чужденци, която е в тяхна помощ. Чрез нея веднага може да се заплати паркирането в синята зона, като сега цената е 50 цента на час, посочи вицепремиерът. В момента тук почиват германци, нидерландци и чехи.

Местата за настаняване са резервирани за месец август на пълен капацитет, съобщи министърът на туризма. Очакваме през септември и двудневни, и тридневни посещения, а август – едноседмични пакети. За септември има много еднодневни резервации, както и седмични, и уикенд пакети. Разчитаме българите да посетят повече места за настаняване в страната си, да видят нашите културно-исторически забележителности. Подготвяме съвместно с Асоциацията на екскурзоводите инициатива за малко познатите места у нас, която ще популяризираме в онлайн пространството, съобщи Николова.

avatar