Опасни горещини в 7 области в петък

Опасни горещини в 7 области в петък

СПОДЕЛИ

За 31 юли 2020 г. за 7 области в Южна и Източна България е в сила предупреждение от втора степен за опасни метеорологични явления (оранжев код) за високи температури. В останалата част от страната предупреждението е от първа степен (жълт код).

31.07.2020 г. /Карта:af.armf.bg
Снимка:НИМХ
01.08.2020 г.

В събота със слаб вятър от северозапад, в Източна България от север-североизток, ще прониква относително по-хладен въздух. Ще се развива купеста, след обяд и купесто-дъждовна облачност, на отделни места, главно в източната половина от страната и планините ще превали и прегърми. Максималните температури ще са между 31° и 36°.

02.08.2020 г.

В неделя ще има променлива облачност, все още на отделни места е възможно да превали за кратко. Температурите ще са с още градус-два по-ниски. В началото на следващата седмица времето ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще е слаб от североизток. След обяд над западната половина от страната ще се развива купеста облачност, но вероятността за валежи е малка. В сряда по-късно през деня над Западна България, а в четвъртък и над централната част от страната ще се развива купесто-дъждовна облачност, на много места ще има валежи и гръмотевични бури. Температурите ще се понижат.

avatar