Обяд за шампиони приготвиха медалистите от ТОХ-а в Бургас

Обяд за шампиони приготвиха медалистите от ТОХ-а в Бургас

СПОДЕЛИ

Медалистите на бургаската Професионална гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ приготвиха обяд за шампиони.

Те поднесоха четиристепенно меню и черешова лимонада на гостите на специалното събитие „Обяд за шампиони“. То събра членове на настоятелството на гимназията, представители на Община Бургас – Йорданка Ананиева, зам.-кмет по образование и Веселина Таралова, началник отдел „Образование“, както и Красимира Костова, директор на Националния археологически резерват „Деултум – Дебелт“, партньор на училището.

По този начин ръководството на гимназията в лицето на директора Фотинка Въргова и учителите по специалните предмети показаха успехите на своите ученици и спечелите медали от регионалното, и от националните състезания по професии. Бургаската ПГТ „Проф. д-р Асен Златаров“ само за броени дни успя да спечели златен, два сребърни медала и шесто място от престижните състезания, които се проведоха в София и Варна.

Първо място и златен медал в категорията „Най-добър млад сервитьор“ на състезанието в София спечели Венцислав Сребрев от ХI „е“ клас с ръководител Анна Тодорова. От същото състезание другите отличия са – второ място и сребърен медал в категорията „Най-добър млад готвач“ за Фани Киселова от ХII „в“ клас, с ръководител Ганка Ангелова и второ място и сребърен медал в категорията „Най-добър млад хлебар-сладкар“ за Георги Янчев от ХI „д“ клас с ръководител Петя Желязкова.

След дълъг период на прекъсване ПГТ „Проф. д-р Асен Златаров“ се включи отново и в Националното състезание „Най-добър млад барман“, което се проведе във Варна. Бургаската гимназия по туризъм се представи от Яница Руменова – ХI „е“ клас с ръководител д-р Ивайло Минчев. В оспорваната битка между 17 състезатели Яница успя да влезе в ТОП 10 на най-добрите млади бармани на България, и зае шесто място.

Яница Руменова демонстрира как се прави интерпретация на тема „Лимонада“ и с нея бяха посрещнати гостите на събитието. На „Обяд за шампиони“ Фани Киселкова приготви ястията, с които спечели сребърния медал в София. А Георги Янчев направи един от двата десерта, с които спечели отличието си – еклер от парено тесто. А Венцислав Сребрев презентира и сервира четирите ястия от менюто, след което направи демонстрация на декантиране на червено вино.

Гостите опитаха две предястия – палачинка със спанак и палачинка с пипер с мус от крема сирене и сирена, както и пилешко филе със сирена и манго, крамбъл от трохи и стъклен чипс. Основното бе вариация на бургаска странджанка. Присъстващите на събитието се убедиха в професионализма на екипа, който работи в гимназията и на таланта на учениците, кои

avatar