Обвиниха кмета на Созопол за присвояване на близо 2 млн. лв.

Обвиниха кмета на Созопол за присвояване на близо 2 млн. лв.

СПОДЕЛИ

Софийската градска прокуратура повдигна обвинение на кмета на община Созопол Панайот Рейзи,информират от пресцентъра на държавното обвинение.

Панайот Рейзи е привлечен към наказателна отговорност за това, че в периода 29.08.2014 г. до 27.03.2017 г. в качеството си на длъжностно лице е присвоил чужди пари в общ размер на близо 2 млн. лева, като е действал заедно с друго длъжностно лице от община Созопол. Рейзи е използвал фалшиви договори и фактури, основание за които са били строителни дейности, но сумите са постъпвали по сметка на физическо лице, което няма нищо общо с фирмата изпълнител. Самите фактури и договори също не са произхождали от лицата, сочени за техни автори.

Спрямо Рейзи е взета мярка за неотклонение „подписка“. Ако бъде признат за виновен той може да бъде лишен от свобода от 10 до 20 години и може да бъде конфискувано цялото или част от имуществото му.

Рейзи участва в местната власт на Созопол вече 20 години. В периода 1999 – 2002 г. е бил зам.-кмет, а от 2003 до 2007 г. е председател на общинския съвет. От 2007 г. е кмет на Созопол, за последния си мандат е избран с листата на ГЕРБ

Коментари

avatar
trackback
НА МОРЕТО | Обвиниха още двама по делото за присвояване в община Созопол

[…] Софийска градска прокуратура /СГП/ повдигна обвинение на главния счетоводител в Община Созопол Златка М. за извършено от нея длъжностно присвояване в особено големи размер. Тя е привлечена като обвиняема за това че в периода от 29.08.2014 г. до 27.03.2017 г., при условията на продължавано престъпление, с 34 отделни деяния, в качеството си на длъжностно лице и след като се е сговорила предварително с другите извършители – кметът на община Созопол Панайот Рейзи и Венцислав П., е присвоила чужди пари в общ размер над 2 млн. лв., съобщават от прокоратурата. https://namoreto.bg/obviniha-kmeta-na-sozopol-za-prisvoyavane-na-blizo-2-mln-lv/ […]

trackback
НА МОРЕТО | Прокуратурата иска отстраняване на кмета на Созопол Панайот Рейзи

[…] Обвиниха кмета на Созопол за присвояване на близо 2 млн… […]

trackback
НА МОРЕТО | Спецсъдът ще гледа делото срещу кмета на Созопол

[…] Обвиниха кмета на Созопол за присвояване на близо 2 млн… […]

trackback
НА МОРЕТО | И апелативният спецсъд отстрани Панайот Рейзи от поста

[…] Обвиниха кмета на Созопол за присвояване на близо 2 млн… […]