Обилните дъждове изкараха на повърхността непочистения боклук в Средец /ВИДЕО/

Обилните дъждове изкараха на повърхността непочистения боклук в Средец /ВИДЕО/

СПОДЕЛИ


Кметът на Средец се оправдава с амортизираната и запушена каналицазия.


Приливна вълна от дере довлече в Средец тонове боклук от нерегламентирано сметище. Градът осъмна във вторник ,затрупан от всевъзможни отпадъци и трупове на удавени животни, съобщи NOVA NEWS.

Опасност от зараза към този момент няма.

След всеки интензивен дъжд, който пълни Средно дере край Средец, приливна вълна превръща улиците в сметище. Наводнени са десетки домакинства, а боклукът е буквално до стените на детската градина.

Снимка:Кадър Nova news


 
Табелата с предупреждения за глоба не стряска жителите на ромската махала, които в близост до града са образували нерегламентирано сметище. Боклукът е затлачил близо 4 километровата канализация.
 
„Това е натрупано може би с годините назад, 20, 30, 40 години. Лошото е че това е средно дере, дерето се образува като водосборна зона. Не мога да кажа точно дали е на ромската махала тъй като целия град се използва за незаконно сметище и не можем да кажем че всичко това което се случва е само от ромите“, това каза Иван Жабов – кмет Община Средец.
 
Кметът твърди,че причината за замърсяването е амортизираната и запушена каналицазия.Почистването на отпадъци не било решение, затова местната власт изготвя доклад за комисията по бедствия и аварии и ще търси средства за спешен ремонт.Проектът е за един милион и 500 хиляди лева.С него общината ще кандидатства за финансиране от Междуведомстваната комисия по възстановяването на щетите при бедствия и аварии.

Вижте видео:

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Recent comment authors
trackback
НА МОРЕТО | 75 кмета глобени от РИОСВ заради замърсявания с отпадъци

[…] […]