Обещаха 15% увеличение на заплатите на полицаите

Обещаха 15% увеличение на заплатите на полицаите

СПОДЕЛИ

Премиерът Бойко Борисов обеща, че ако икономиката върви добре догодина, служителите от МВР ще бъдат компенсирани допълнително. Той потвърди, че полицаите ще получат 15, а не 30 процента увеличение на заплатите, както е заложено в бюджета,съобщи БНР.

По темата той коментира:    

„Високо ценим работата на българските служители в МВР, затова – 15% увеличение на заплатите. Да, не са 30%, както в някои от другите организации, но първо – там бяха много ниски заплатите, не бяха увеличавани от години. Затова го направихме лятото за тях.

В четвъртък стана ясно, че е постигната договореност за 15% ръст на заплатите на полицаите, като за някои от тях с клас прослужено време и добавки процентът може да достигне 20. Това се случи, след заседание на Съвета за социално партньорство в МВР. На него политическото ръководство и синдикатите обсъдиха възнагражденията във ведомството, съобщи БНТ.

От Синдикалната федерация на служителите в МВР заявиха, че не са доволни от решението и обмислят национален протест.

Синдикатът на служителите в Министерството на вътрешните работи (МВР) отказва да приеме обещаното 15% увеличение на основните заплати в сектора, предаде БТА. 

„Синдикална федерация на служителите в MВР ще обмисли до края на седмицата, по какъв начин ще продължат действията си с цел да постигнат исканото от тях увеличение на заплатите на служителите в МВР с 30 процента“, каза пред медиите председателят на УС на синдикалната организация Валентин Попов.

.

avatar