Няма симптоми на коронавирус у учениците, върнати от Италия

Няма симптоми на коронавирус у учениците, върнати от Италия

Източник:БНР

СПОДЕЛИ
Снимка:БНР

20 ученици и 4 техни преподаватели бяха транспортирани с правителствения “Еърбъс” от Италия във връзка с разпространението на новия коронавирус.

Самолетът е кацнал на летището във Варна около 03:00 ч. българско време. Групата е била придружавана от полк. доц. Димо Димов, началник на Катедра “Медицина на бедствените ситуации” към Военномедицинска академия.

Няма симптоми на коронавируса у нито един от завърналите се от Италия ученици и четиримата им ръководители, съобщи председателят на кризисния щаб проф. Венцислав Мутафчийски.

Учениците от 8 до 12 клас от Селскостопанската гимназия в Каварна са посетили ферма в италианския град Сан Донато Миланезе, близо до Милано. Те не са имали контакт с жители на Милано. 

От Регионалната здравна инспекция във Варна съобщиха, че на 25 февруари девет варненци на възраст от 20 до 70 години, които са посетили Милано, са настанени в Инфекциозната клиника във Варна. Те имат температура и кашлица. За четирима от тях е доказано с лабораторни изследвания, че не са заразени с коронавирус. Днес се очакват резултатите на останалите 5 души.

avatar