Нови случаи на коронавируса в Китай и по света

Нови случаи на коронавируса в Китай и по света

СПОДЕЛИ

Бум на коронавируса в Китай. Само за ден бяха регистрирани нови 73 смъртни случая.

Така общият брой на починалите достигна 636 души, предаде Ройтерс.

Агенцията се позовава на националната здравна комисия на страната.

В цял Китай са били установени 3143 нови заразени, с което общият брой на заразените от новия коронавирус в страната достига до 31 161.

В четвъртък Великобритания, Германия и Италия съобщиха за нови случаи, с които общият брой на потвърдените носители на вируса в Европа е до 31, съобщи АП.

Италиански гражданин е дал в четвъртък положителна проба за новия бързо разпространяващ се коронавирус, съобщи говорител на италианското министерство на здравеопазването, цитиран от Ройтерс.

Това е третият потвърден случай на Апенините, след като двама китайски туристи дадоха положителни проби миналата седмица.

Мъжът е бил един от 56 души, репатрирани миналата седмица от китайския град Ухан, епицентър на разпространението на заболяването.

Тази сутрин министерството на здравеопазването на Япония съобщи, че пневмония, причинена от новия коронавирус, е открита при още 41 пътници на круизния кораб “Даймънд Принсес”, който от 3 февруари се намира край пристанището Йокохама, съобщи ТАСС. Общият брой на потвърдените случаи на кораба е 61.

Пентагонът ще предостави на американското министерство на здравеопазването 11 военни бази в близост до основни летища, в които пътници ще бъдат поставяни при нужда под карантина.

avatar