Невиждана от половин век снежна буря затрупа Испания (ВИДЕО)

Невиждана от половин век снежна буря затрупа Испания (ВИДЕО)

СПОДЕЛИ

Снежна буря, наречена Филомена, се разрази над испанската столица Мадрид и блокира хиляди шофьори в колите и камионите им. В столицата снежната покривка е невиждана от половин век.

С падането на нощта дебела снежна покривка блокира Мадрид. Много улици и шосета в и около града се оказаха непроходими, а мадридското летище бе затворено за полети. Засегнати са 400 пътища в централната част на страната.

Бурята Филомена е взела поне три жертви в Испания. Спасителни екипи извадиха множество шофьори, попаднали в капана на зимата. В Мадрид снежната покривка е най-голямата от 71 година. 

Бурята „Филомена“, която покри от няколко дни Мадрид със сняг предизвика масов бой със снежни топки.

Въпреки обявения червен код за опасно време и призив на кмета всички да си стоят вкъщи, доста мадридчани излязоха да се порадват на необичайното за столицата време. Такъв сняг, според испанските медии, не е имало в Мадрид от 80 години насам.

Затова, напук на кметските разпоредби и ограниченията заради епидемията, десетки зажаднели за екшън и силни емоции столичани се изсипаха вечерта в самия център на прочутата „Гран Виа“, и си организираха шумен и зрелищен бой със снежни топки.

Това предизвика намесата на полицията, която трябваше да озапти биещи се със снежни топки столичани.

avatar