Националният празник тържествено беше отбелязан в Поморие

Националният празник тържествено беше отбелязан в Поморие

СПОДЕЛИ

139-годишнината от Освобождението на страната ни беше отбелязана с тридневни тържества на територията на Община Поморие.
Преклонението пред паметта на героите, загинали за Отечеството, започна още на 1-ви март в салона на НЧ „Просвета 1888“ с концерт-спектакъла „Евангелие за българи“ и продължи на сцената на НЧ „Светлина 1939“ с музикално -поетичния спектакъл „За Свободата, братя“.


В навечерието на празника децата на Ахелой също подариха невероятен концерт на своите съграждани в залата на НЧ „Светлина 1934“.
Днес венци и цветя обсипаха паметната плоча на участниците в Освободителната война, намираща се в центъра на град Поморие. В знак на признателност към тяхното дело свещениците от църквата „Свето Рождество Богородично” отслужиха пред монумента благодарствен молебен.Тържественото честване започна с издигане на националното знаме от почетен караул. Ритуалът премина под звуците на химна в изпълнение на Общинския духов оркестър с диригент Ангел Панцирков.

Възрожденските песни на гостите от квартет „Бургас“ приповдигнаха празничния дух, но за него допринесоха и децата от театрална формация „Светулка” при НЧ „Светлина 1939“, както и възпитаниците от 3.А. клас на ОУ „Христо Ботев” Поморие.Изпълненията на танцьорите от Детски фолклорен танцов ансамбъл „Раковина” бяха цветният финал на програмата, като по традиция всички присъстващи се хванаха на право българско хоро.

Коментари

avatar