Национален парк Баварски лес – девствената джунгла в сърцето на Германия...

Национален парк Баварски лес – девствената джунгла в сърцето на Германия /СНИМКИ/

СПОДЕЛИ

Ако се разхождате из горите в Германия, можете да бъдете сигурни, че ви очакват хипнотизиращи изненади. Из цялата страна са разпръснати горски пътеки, които предлагат невероятна гледка към околните гори, реки и планини. Те включват удивителни наблюдателници, пързалки и въжени мостове, според Daily Mail.

Baumwipfelpfad Bayerischer Wald в националния парк Баварски лес е най-дългата подобна пътека в света, която е с дължина 1300 м. По пътя има различни атракции за по-смелите, включително въжени мостове и балансиращи греди.

Акцентът е 44-метрова яйцевидна структура, която превежда туристите през горския балдахин, за да им предложи невероятни гледки от върха. В центъра на спираловидната пътека са разположени три ели с височина 33 м, така че посетителите непрекъснато са заобиколени от гора.

Baumwipfelpfad Schwarzwald е пътека с дължина 1250 м, която е висока 20 м и се вие през смесица от букови дървета, ели и смърчове. Тя постепенно води до 40-метрова наблюдателна кула, изработена от дърво и стомана.

Pièce de résistance е спираловиден тунел от върха на кулата, който ви отвежда до основата й. Струва 2 евро да се пуснете по пързалката.

Пешеходната пътека Baumwipfelpfad Saarschleife е с дължина 1250 м и завършва с висока 25 м наблюдателна кула. От върха на посетителите се предлага невероятна гледка към Saarschleife – красив меандър на река Саар, който прорязва гората.

Интерактивните знаци по пътя разкриват горски факти, а децата обичат пързалката и въжения мост. Пътеката, която е открита през 2016 г., е построена с 35 000 1000 кубически метра дървесина от ела и лиственица плюс 100 тона стомана.

Националният парк Baumkronenpfad Hainich предлага „една от най-красивите пътеки за разходка в Германия“, хвалят се създателите й.

За да се гарантира, че изследването му ще е спокойно, по протежение на пътя има закътани павилиони за посетители, в които те да си почиват и да попиват зелените гледки.

Пешеходната пътека с дължина 540 м достига 44-метрова кръгла наблюдателна кула, изработена от бетон. От върха й има впечатляваща панорамна гледка към плодородния Тюрингийски басейн и района на Хайнич, в който се намира най-голямата широколистна гора в Германия.

Направете крачка назад във времето в Naturerbe Zentrum Rügen на германския остров Рюген, където пешеходна пътека ви води до могъщите върхове на древна букова гора.

Зигзагообразната пътека се движи в продължение на 1250 м през девствена залесена местност и минава през множество станции за различни дейности, така че да научите интересни неща за природата.

Диамантът в короната й е наблюдателна кула с 40 метра, моделирана като гнездо на орли и изградена, подобно на пътеката на долното ниво, от лиственица и ела. Посетителите са възнаградени с панорамна гледка към върховете на дърветата от горната й палуба.

avatar