Наркодилър загуби 53 млн. eвро заради хазяина си

Наркодилър загуби 53 млн. eвро заради хазяина си

СПОДЕЛИ

Дилър на наркотици в Ирландия, който събрал над 53 млн. евро в криптовалута загуби цялото си богатство, след като хазяинът му изхвърлил кодовете за нея. Мъжът ги държал скрити във вътрешността на въдица, която според информацията била изхвърлена по случайност, пише вестник Irish Times.

Местните органи на реда конфискували 12 акаунта, или „витруални портфейла“, принадлежащи на дилъра, в които имало над 6 хил. единици криптовалута, която обаче не може да бъде използвана, защото кодовете за нея липсват.

Това означава, че криптовалутата, на стойност повече от 50 млн. евро на практика вече е загубена и никога няма да може да бъде възстановена. Властите все пак са изразили надежда, че с напредването на технологиите, криптовалутата, която все пак ще остане в ръцете на полицията, ще може да бъде възстановена.

Клифтън Колинс, оригиналният притежател на сумата, закупил множество „биткойни“ през 2011 и 2012 г., използвайки пари от продажба на канабис. Тогавашната цена на криптовалутата беше хиляди пъти по-ниска в сравнение със сега.

През 2017 г., малко преди да бъде арестуван, той преместил „виртуалната си валута“ в 12 различни акаунта и кодовете за тях отпечатал на парче хартия, което скрил във въдицата си. Но когато бил арестуван за продажба на канабис и вкаран в затвора за пет години, хазяинът на квартирата му, където се намирали кодовете, решил да изчисти и така по случайност изхвърлил и въдицата.

avatar