Наредиха Стоичков сред най-добрите за всички времена

Наредиха Стоичков сред най-добрите за всички времена

СПОДЕЛИ

Христо Стоичков получи ново огромно признание!

Най-успелият ни футболист е определен като един от 10-те най-добри на планетата, играли на поста ляво крило. Анкетата направи списание “Франс Футбол”, което даде на Камата своята “Златна топка” за 1994 година. Участваха с вота си още 170 журналисти.

Авторитетната медия избра по 10 играчи на всеки пост. Редом със Стоичков като най-добри леви крила са Олег Блохин, Кристиано Роналдо, Драган Джаич, Райън Гигс, Тиери Анри, Ривалдо, Роберто Ривелино, Роналдиньо и Карл-Хайнц Румениге,пише Труд. На всички гиганти “Франс Футбол” публикува клипове с най-великите им голове. От звездната десетка освен Стоичков рицари на “Златната топки” са още бразилските магьосници Роналдо, Ривалдо, Роналдиньо, фамозния Олег Блохин и германският ас Румениге.

В своята звездна кариера Камата бе определен като един от 100-те най-велики футболисти в историята, определени от Краля Пеле по молба на ФИФА.

Символично в часа на поредното световно признание Стоичков стартира и официалния профил на своята модна марка H8S във фейсбук. За по-малко от час тя беше харесана от стотици фенове. “Очаквайте много приключения на футболната арена”, написа той под първия пост. Продуктите с неговото лого стартираха с “8 в минута” при представянето на 28 септември. Съвсем скоро легендата ще покаже и още артикули.

avatar