Напредва изграждането на Северния обход на Бургас /ВИДЕО/

Напредва изграждането на Северния обход на Бургас /ВИДЕО/

СПОДЕЛИ

Напредва работата по изграждането на Северния обход на Бургас.

Дейностите по изграждането на обходния път са планирани така, че да не се затруднява трафикът през летния туристически сезон.Пътят ще изведе натоварения транспортен трафик от автомагистрала “Тракия” към курорта “Слънчев бряг” и Несебър.

Видео :skyPoint

Северният обход ще посреща идващите от автомагистрала “Тракия” автомобили в района на сега съществуващия селскостопански надлез преди влизане в Бургас. На негово място ще бъде изградена така наречената пълна детелина. През тази детелина автомобилите, на които не се налага минаване през областния град, ще могат да завият наляво.

Бургас вече си има Южен обход, който извежда от града транзитния трафик за Южното Черноморие през Пътен възел Запад – обновената ул. “Крайезерна” – Пътен възел Юг. Сега предстои по същия начин да бъде отклонен от града транзитът за курортен комплекс Слънчев бряг и Северното Черноморие.

Северен обход на Бургас към Слънчев бряг
Северен обход на Бургас към Слънчев бряг

При Пети километър ще се изгради мостово съоръжение, като е предвидена и връзка към предприятията и свободните парцели наоколо, които се оформят като перспективна бизнес зона.


След Пети километър новият път продължава до района на Тенис център “Авеню” и близкия Аутлет. Там ще има пътен възел от типа тромпет, а под него малко кръгово кръстовище. Северният обход свършва на това място, като се влива в обновения и разширен четирилентов път през бургаския квартал “Сарафово” към Поморие – Ахелой – Несебър – Слънчев бряг.

Срокът за изпълнението на пътя е до декември 2021 г.

avatar