Наказват с лицеви опори чужденци, които са без маски на остров Бали...

Наказват с лицеви опори чужденци, които са без маски на остров Бали /ВИДЕО/

СПОДЕЛИ
nstagram: denpasarnow

Чужденците, които отказват да носят маски на индонезийския курортен остров Бали, са подложени на необичайно наказание – лицеви опори, предава АФП.

Видеокадри, циркулиращи в социалните мрежи, показват, че туристите са карани да правят упражнението в тропическата жега, докато до тях стоят органи на реда.

Властите направиха задължително носенето на маски на открито на остров Бали миналата година заради разпространението на Ковид в Индонезия.

През последните дни обаче десетки чужденци са били заловени без ппредпазни средства, съобщиха органите на реда.

Повече от 70 души са платили глоба от 100 000 рупии (7 долара), но около 30 други са заявили, че нямат пари в брой. Така им било наредено да правят лицеви опори, за да се „изплатят“.

Тези, които не носят маска, трябвало да направят по 50, докато тези, които носят такава, но неправилно, са наказани с 15.Някои индонезийци на острова също са засегнати от необичайното наказание.

Властите на Бали също така предупредиха, че чужденци, които нарушават разпоредбите, могат да бъдат изхвърлени от острова, но досега няма съобщения за депортирани туристи, отказали да носят маска.

avatar