Над половин милион българи са посетили родното Черноморие

Над половин милион българи са посетили родното Черноморие

СПОДЕЛИ

Благодаря на българските туристи, които почиваха у нас, които посетиха вътрешността на страната през летния сезон, те го спасиха. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова в студиото на Канал 3 .Тя изказа признателността си и към бизнеса и местната власт, които продължиха да работят и така подкрепиха отрасъла, който пострада най-тежко от ковид кризата.

Над 550 хил. български граждани избраха за почивката си Българското Черноморие и за първи път отчитаме такова силно присъствие на родни туристи. Лятото продължава и сега, а до момента аз и моят екип сме провели над 50 срещи „на терен“ с туристически организации, кметове, неправителствения сектор, дипломати и др., посочи  вицепремиерът. Инвестициите на бизнеса в предпазни средства срещу К-19 не се жалят и всички мерки на Министерството на здравеопазването и на нашето ведомство се изпълняват от хотели и ресторанти безупречно, категорична бе тя. Това е предпоставка да продължим да се рекламираме като безопасна и здравословна дестинация, с което да привличаме повече туристи.

Интересът към страната ни бе много показателен по време на международното изложение „Отдих 2020“ в Москва, в което България за първи път бе страна партньор и имаше един от най-големите щандове. Той се радваше на силен медиен интерес, стана ясно от думите на вицепремиера, която участва в откриването на голямата международна борса преди броени дни и проведе поредица срещи с ръководители на руския туризъм и представители на бизнеса. Сред тях бе и разговор с ръководителя на Федералната агенция по туризъм Зарина Догузова. Убедена съм, че при подновяване на чартърните летателни програми потокът от руски туристи ще се увеличи, каза още министър Николова. Тя анонсира, че на срещите в руската столица е договорено провеждане на двустранен бизнес туристически форум в София в края на годината с участието на институции и туроператори от двете държави.

avatar