На Златната си сватба семейство от Поморие поднови брачните си обети

На Златната си сватба семейство от Поморие поднови брачните си обети

СПОДЕЛИ

Пенка и Ангел Сотирови от Поморие отбелязаха 50-годишнината от своя брак и отново си казаха най-милото „Да”. В присъствието на своите близки, двамата си дадоха и обещание за вечна вярност.

Развълнуван от желанието на дългогодишното семейство да поднови брачния си обет, кметът Иван Алексиев реши да ги изненада, като им изпрати кошница с цветя и поздравителен адрес. „Често търсим универсалната рецепта: формулата за успеха, тайната на щастливия брак, разковничето за дълголетие… А всъщност, най-важната съставка е да откриеш верния спътник в живота”, пише кметът в поздравителния си адрес.
Със съдействието на Валентина Панайотова от Ритуална зала – Поморие, за втори път в живота семейство Сотирови подписаха свидетелството си за брак, определяйки го шеговито като „свидетелство за търпимост”. Точно както традицията повелява, двамата замениха брачните си халки с нови и вдигнаха наздравица.

Златната сватба символизира богатството, което двама души заедно са постигнали в годините. Пенка и Ангел споделят, че най-голямото им богатство са децата: Нашите син и дъщеря, нашите три внучки и една правнучка означават, че сме оставили добра диря в съвместния ни живот!

avatar