Монтират арт инсталация на мястото на бившия мавзолей в София

Монтират арт инсталация на мястото на бившия мавзолей в София

СПОДЕЛИ

13-метрова арт конструкция, която наподобява фигура на човек, ще бъде монтирана на площадката на бившия мавзолей в София. Планирано е монтажната дейност  да започне в края на септември и да приключи до средата на октомври, съобщават от Столична община.

Автор на високотехнологичната интерактивна инсталация „Един човек“ е Венелин Шурéлов. Тя ще е покрита с над 40 LED дисплея, които ще излъчват динамично визуално съдържание, генерирано от специално създаден компютърен алгоритъм. Фигурата, която ще насели публичното пространство, не е конкретна историческа личност, а сбор от едно постоянно актуализиращо се множество от случайни минувачи или нарочни посетители. Електронното тяло ще съчетава видео лупове от камери за видеонаблюдение, разположени около него, генеративни визуализации и текст.

Програма „Навън“ на Столична община ще финансира проекта „Един човек“ с 81 100 лв. Инсталацията ще бъде на разположение на града до декември 2021 г. Като допълнителна мярка за сигурност зоната, която има 24-часово видеонаблюдение, ще бъде охранявана и от Общинска полиция.

avatar