Младите състезатели по борба на Бургас са най-добрите в България!

Младите състезатели по борба на Бургас са най-добрите в България!

СПОДЕЛИ

Куп медали, сред които 5 златни, спечелиха младите състезатели по борба от двата бургаски клуба – “Черноморец” и “Бургас”, ръководени съответно от Стефан Георгиев и Николай Дачев. Това се случи през изтеклия уикенд, по време на държавния шампионат за юноши до 20 години, провел се в Сливен.

Борците на “Черноморец” спечелиха купата за най-добро отборно представяне. Бургазлии оглавиха класирането в свободния стил със 130 точки, а техни подгласници станаха връстниците им от “Сливен” със 124 т., трети са “Левски” с 94. Димитър Ангелов от “Черноморец” заслужи наградата за най-резултатен състезател на турнира. Той спечели златото в категория до 70 кг. Останалите призьори на клуба са:

Киро Михов – първо място в категория 74 кг.
Илия Христов – първо място в категория 86 кг.
Стоян Йорданов – първо място в категория 125 кг.
Петър Михов – пето място в категория 79 кг.
Мирослав Николов – пето място в категория 86 кг.

Петото злато за Бургас спечели младият Едмонд Назарян в класическия стил. Той взе и купата за най-техничен състезател. 18-годишният талант на клуб по борба “Бургас” ликува с титлата в дебютната за него категория до 60 кг. На финала европейският шампион за мъже записа победа с технически туш – 9:0 срещу Иван Иванов от НСА. Двубоят приключи в рамките на 2 минути. Преди това Назарян – младши спечели на полуфиналите с 9:1.

Отлични резултати постигнаха още няколко класици на “Бургас”:

Георги Райнов – второ място  в категория 52 кг.
Павлина Вълкова – второ място при девойките до 68 кг.
Кристислав Радев – трето място в категория 130 кг.
Деница Илиева – трето място при девойките до 62 кг.
Теодор Русев – пето място в категория 77 кг.

Кметът Димитър Николов поздравява младите бургаски състезатели и техните треньори за постигнатите сериозни успехи.
Не искаме предварително да натоварваме с високи очаквания и огромна отговорност тези талантливи момчета и момичета, но съм на мнение, че тайно можем да се надяваме догодина, живот и здраве, някой от тях да спечели медал и на олимпиадата в Токио”, коментира кметът. 

avatar