Министър Ангелов:Видно е ,че има търговска война между производителите на ваксини /ВИДЕО/

Министър Ангелов:Видно е ,че има търговска война между производителите на ваксини /ВИДЕО/

СПОДЕЛИ

„Нека не се превръщаме в продуктово позициониране на ваксини или да ставаме част от тази война ,която се води между различните видове фирми.Тази война вече е видима“.Това каза здравният министър Костадин Ангелов на редовния брифинг на НОЩ.

Точното изказване на министър Ангелов може да проследите в рамките на 32:30 минута във видеото по-долу:

До края на деня ще има заповед за мерките, които ще бъдат разхлабени.Вероятно ще бъдат облекчени мерките, които касаят големите нехранителни магазини, обясни проф. Ангелов. Обмисля се да бъдат отворени, но при допускане на определен брой хора, спрямо капацитета на обектите. Най-вероятно изискването ще е да се падат между 8 и 10 кв.м. на човек, уточни здравният министър.


За ваксината на АстраЗенека министър Ангелов припомни информацията след заседанието на ваксинационния щаб вчера, след което стана ясно, че тя ще се прилага с внимание при жени под 60-годишна възраст. „Нека това не плаши хората. Следим всяка една информация, в момента, в който имаме ясна информация за опасност, дори на един гражданин, ваксината ще бъде изтеглена“, заяви той и апелира хората, които са поставили вече ваксината, да не се притесняват излишно. Стана ясно и че МЗ ще изготви специална графика с по-специфичните симптоми след имунизация с АстраЗенека, които трябва да са сигнал да се потърси медицински съвет.

avatar