Международен кинофестивал започва в Бургас

Международен кинофестивал започва в Бургас

СПОДЕЛИ

Колоритна филмова селекция ще зарадва киноманите в прохладните вечери на юли с официалното откриване на IV-то издание на Международен филмов фестивал Бургас’2019.

Фестивалната програма включва филми от Мексико, Турция, Италия, Испания и Македония. Българското кино ще бъде представено с филмите “Обратната страна на медала” с реж. Николай Урумов, “Брак” с реж.Слава Дойчева, “Сенки” с реж. Виктория Караколева,  “Подарък за баба” с реж. Анна Горанова. Ирена Даскалова ще разкаже кратки човешки истории във филма си “Нощ над града” на 25 юли от 19.00 часа. Сред специалните гости на събитието ще има и силно бургаско присъствие в лицето на Любен Кюркчиев, който от години живее и работи в Шанхай. В родния Бургас той ще представи лентата “Часова разлика” на 23 юли в КЦ “Морско казино” от 19.00 часа.

Вълнуващият филм “Арада” на режисьора Му Тунч открива Международния филмов фестивал в Бургас на 19-ти юли. Събитието ще започне от 21.15 часа на открита сцена “Охлюва”. Популярният турски режисьор лично ще представи пълнометражния си филм, в който участва любимата звезда на Турция – Бурак Дениз.


Коментари

avatar
trackback
НА МОРЕТО | Двудневен музикален фестивал в Отманли край Бургас /ПРОГРАМА/

[…] Международен кинофестивал започва в Бургас […]

trackback
НА МОРЕТО | Камила-звезда пристигна в Бургас

[…] Спечели чаша и значка от “Spice Music Festival” Двудневен музикален фестивал в Отманли край Бургас /ПРОГРАМА/ Международен кинофестивал започва в Бургас […]