Мъж замалко не грабна короната на конкурса “Мис Казахстан“

Мъж замалко не грабна короната на конкурса “Мис Казахстан“

СПОДЕЛИ

Необичайна история се случи в Казахстан, където мъж на 22 години взе участие в конкурс за красота за жени – Miss Virtual Kazakhstan и дори достигна до финалната му фаза, без при това да си сменя пола, пише “Монитор”.
Моделът Илай Дягилев от Алмати пратил снимките си за участие в надпреварата под името Арина Алиева, като освен малко грим не е правил нищо с тялото си. Външният вид на младежа се е видял достатъчно привлекателен за мнозина казахстанци и те гласували за него, като го пратили във финалната фаза на конкурса.

„Един ден спорихме с приятели за красотата и тогава ми хрумна идеята да взема участие в този конкурс. Винаги съм бил привърженик на идеята за естествена красота. Сега сами виждате, че много момичета са еднотипни, всички еднакво се гримират, обличат и смятат, че ако следват модните тенденции, значи са красиви. Аз не съм на това мнение“, разказва Илай.
„Стигнах до финала и тогава разбрах, че нещата са отишли прекалено далеч – повече от 4 000 души бяха гласували за мен, затова реших да разкрия истинската самоличност на Арина Алиева.
Организаторите били шокирани от разкритието на мъжа от Алмати. Той бил дисквалифициран, а на негово място избрали 18-годишната Айкерим Темирканова. На полуфинала тя била събрала 1975 гласа срещу 2012 за Арина Алиева, както се представял Илай.

avatar