Мъж получи 55 млн. евро сметка за застраховка на колата си

Мъж получи 55 млн. евро сметка за застраховка на колата си

СПОДЕЛИ

Баща на три деца бе изненадан неприятно със застраховка на автомобила си в размер на близо 50 млн. паунда (55 млн. евро), съобщава Профит.

Мохамед Ирфан от Илфор, Лондон, бил информиран, че месечната вноска по застраховката на неговия автомобил Ford Kuga възлиза на 4.2 млн. паунда (4.69 млн. евро).

В писмото, което той получава от One Call Insurance, се казва, че компанията не е могла да изтегли 50 469.211 паунда (56 392 евро) от банковата му сметка, защото в нея нямало достатъчно средства.

Според Sun, 38-годишният Ирфан дължал единствено 168.08 паунда (187 евро), за да отмени застрахователната полица по своя автомобил на стойност 17 000 паунда (18 995 долара).

Съпругата на Ирфан първа видяла писмото и казва, че щяла да получи инфаркт, тъй като застраховката дори на Ferrari или Lamborghini не е толкова голяма.

Тя опитала да се свърже със застрахователя, но била поставена на изчакване под номер 41.

Ирфан очаквал малка сметка, а писмото било неприятна изненада, тъй като той вече имал и други задължения. 

След направено разследване от One Call признават, че писмото е в резултат на грешка от страна на застрахователен агент и предлагат на двойката 50 паунда (55 евро) като компенсация и извинение.

avatar